GEGRILDE BIEFSTUK MET PITTIGE TOMATENSALSA EN SPERZIEBONEN / GRILLED STEAK WITH SPICY TOMATO SALSA AND GREEN BEANS

Kan wel zeggen dat ik een echt zondags gerecht op tafel heb gezet. Een heerlijk gegrilde biefstuk, krijg je toch niet elke dag.
De kruidige tomatensalsa maakt het feestje compleet. Een heerlijke combinatie waren al deze ingrediënten.

🍽

Can say that I have put a real Sunday dish on the table. You don't get a delicious grilled steak every day.
The spicy tomato salsa completes the party. All these ingredients were a wonderful combination.

🇳🇱

GEGRILDE BIEFSTUK MET PITTIGE TOMATENSALSA EN SPERZIEBONEN

 

2 personen / 540 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram pandan rijst
  • 2 biefstukken
  • ½ eetlepel olie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 3 trostomaten
  • ¼ limoen (schoongeboend)
  • 3 gram verse koriander
  • 200 gram verse sperziebonen
  • peper en zout

 

Bereiding:

Bestrijk de biefstukken met de olie en ½ eetlepel chilisaus en laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconde onder in het kokende water. Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de tomatenstukjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Voeg het rasp, 1 eetlepel sap en de koriander toe aan de tomatensalsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Kook de sperziebonen in 12 minuten beetgaar. Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 minuten rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 540 kcal

Eiwit: 43,1 gram

Koolhydraten: 72,1 gram

  • waarvan suikers: 9,8 gram

Vet: 7,5 gram

Vezels: 5,8 gram

Zout: 1,1 gram

GEGRILDE BIEFSTUK MET PITTIGE TOMATENSALSA EN SPERZIEBONEN
PDF – 954,0 KB 163 downloads

🇬🇧

GRILLED STEAK WITH SPICY TOMATO SALSA AND GREEN BEANS

 

2 persons / 540 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams pandan rice
  • 2 steaks
  • ½ tablespoon oil
  • 2 tablespoons sweet chili sauce
  • 3 vine tomatoes
  • ¼ lime (scrubbed clean)
  • 3 grams fresh coriander
  • 200 grams fresh green beans
  • pepper and salt

 

Preparation:

Brush the steaks with the oil and ½ tablespoon of chili sauce and allow the meat to come to room temperature until use. Cook the rice according to package directions. Drain, return to the pan and leave with the lid on the pan until use. In a pan, bring a layer of water to a boil. Cut the tomatoes crosswise and immerse them in the boiling water for 10 seconds. Carefully remove the tomatoes from the boiling water and rinse cold. Cut the tomatoes into quarters, remove the seeds and cut the flesh into pieces. Mix the tomato pieces with the rest of the chili sauce. Grate the green zest of the lime and squeeze the fruit. Coarsely chop the coriander. Add the grater, 1 tablespoon of juice and the coriander to the tomato salsa. Season the salsa with salt and pepper. Cook the green beans until al dente in 12 minutes. Heat the grill pan over high heat and grill the steaks for 4-6 min. Turn halfway through. Remove from the pan and let the meat rest for 5 minutes under a lid or aluminum foil. Serve the steaks with the salsa, rice and green beans.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 540 kcal

Protein: 43.1 grams

Carbohydrates: 72.1 grams

  • including sugars: 9.8 grams

Fat: 7.5 grams

Fiber: 5.8 grams

Salt: 1.1 grams

GRILLED STEAK WITH SPICY TOMATO SALSA AND GREEN BEANS
PDF – 929,9 KB 161 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.