OOSTERSE GEHAKTBALLETJES MET BLOEMKOOLRIJST / ORIENTAL MEATBALLS WITH CAULIFLOWER RICE

Vandaag een soort surf en turf, maar dan in de gehaktbal. Een oosterse bal met garnalen en gehakt. Je proeft echt beide smaken, wat een verwennerij weer.

In dit gerecht heb ik 300 gram gehakt en 100 gram garnalen gebruikt, dit aangezien ik anders wat gehakt en garnalen over zou hebben. Maak je het voor 4 personen gebruik dan 500 gram gehakt en 125 gram garnalen en 1½ bosuitje. 3 ballen is meer als genoeg en je komt nog lager uit met kcal-en. Tuurlijk kan je ook meer maken en in kleinere balletjes, lekker voor een borrel.   

🍽

Today a kind of surf and turf, but in the meatball. An oriental ball with shrimps and minced meat. You really taste both flavors, what a treat again.

In this dish I used 300 grams of minced meat and 100 grams of shrimps, because otherwise I would have some minced meat and shrimp left over. If you make it for 4 people, use 500 grams of minced meat and 125 grams of shrimp and 1½ spring onion. 3 balls is more than enough and you get even lower with kcal. Of course you can also make more and in smaller balls, nice for a snack.

 

🇳🇱

OOSTERSE GEHAKTBALLETJES MET BLOEMKOOLRIJST

 

2 personen / 577 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 100 gram garnalen
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram rundergehakt
  • ½ cm verse gemberwortel
  • ½ Chinese kool
  • 1½ eetlepel medium dry sherry
  • 1 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • peper en zout

 

 

Bereiding:

Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de Chinese kool in fijne reepjes. Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maïzena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 8 kleine ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Breng water aan de kook met wat zout en kook de bloemkoolrijst 1-2 minuten.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 577 kcal

Eiwit: 45,5 gram

Koolhydraten: 11,9 gram

  • waarvan suikers: 7,6 gram

Vet: 35,9 gram

Vezels: 6,0 gram

Zout: 3,1 gram

 

OOSTERSE GEHAKTBALLETJES MET BLOEMKOOLRIJST
PDF – 933,9 KB 206 downloads

🇬🇧

ORIENTAL MEATBALLS WITH CAULIFLOWER RICE

 

2 persons / 577 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 100 grams shrimps
  • 2 spring onions
  • 300 grams minced meat
  • ½ cm fresh ginger root
  • ½ Chinese cabbage
  • 1½ tablespoon medium dry sherry
  • 1 tablespoons cornstarch
  • 2 tablespoons oil
  • 50 ml chicken stock
  • 1 tablespoon soy sauce
  • 400 grams cauliflower rice
  • pepper and salt

 

Preparation:

Peel the ginger and grate it finely. Cut the Chinese cabbage into thin strips. Chop the shrimps and the spring onions and mix them with the minced meat, ginger, cornflour and salt and pepper to taste. Knead the minced meat well and turn 8 small balls with moist hands. Heat the oil in a frying pan and fry the meatballs on high heat all around brown. Spoon the balls onto a plate and keep warm. Spoon the Chinese cabbage into the shortening and add the chicken stock, sherry and soy sauce. Bring to the boil and let the cabbage shrink. Place the meatballs on the Chinese cabbage and let them simmer for 15 minutes on low heat. Bring water to the boil with some salt and cook the cauliflower rice for 1-2 minutes.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 577 kcal

Protein: 45.5 grams

Carbohydrates: 11.9 grams

  • including sugars: 7.6 grams

Fat: 35.9 grams

Fiber: 6.0 grams

Salt: 3.1 grams

 

ORIENTAL MEATBALLS WITH CAULIFLOWER RICE
PDF – 934,3 KB 203 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb