

Update:
Ik heb dit gerecht al een keer eerder gemaakt en wel op 17 maart 2020, dit was toen mijn π―ste gerecht. Vandaag zijn er zo 200 stuks bijgekomen. Ik vind het nog steeds super leuk om deze gerechten met jullie te delen.
Op 17 maart 2020 schreef ik het volgende ‘Ik vind het wel moeilijk om hier nu nog gerechten te plaatsen. We zitten met z’n allen (de hele wereld) in een vreemde tijd met de Corona-virus. Mij is zelfs geadviseerd om binnen te blijven als kwetsbare persoon met mijn kanker. Dat voelt super raar, mijn ‘mind’ staat ook nog niet in de juiste stand.’
Die stand heb ik tot op heden (24 januari 2021) nog steeds niet gevonden. Gister is zelfs de avondklok van kracht gegaan. Ik heb gelukkig hulp en daarnaast wil ik zo snel mogelijk het vaccin hebben. Hopelijk komt mijn mind dan wel in de juiste stand en kan ik weer gaan genieten van het leven.
Zoals ik in mijn 1e alinea schreef ik deel met liefde mijn gerechten met jullie. Stoofvlees is waar ik zeer veel van hou en daarom met trots presenteer ik dit heerlijke gerecht. Ook goed te combineren met verse pasta of rijst.
π½
I have made this dish once before, on March 17, 2020, this was my π―th dish at the time. Today 200 recipes have been added. I still enjoy sharing these dishes with you.
On March 17, 2020 I wrote the following "I find it difficult to place dishes here now. We are all (the whole world) in a strange time with the Corona virus. I have even been advised to stay indoors as a vulnerable person with my cancer. That feels really strange, my "mind" is also not in the correct position. "
I have still not found that stand today (January 24, 2021). Yesterday even the curfew went into effect in the Netherlands. I have help and I also want to have the vaccine as soon as possible. Hopefully my mind will be in the right position and I can enjoy life again.
As I wrote in my 1st paragraph I love to share my dishes with you. Stew is what I love very much and that is why I proudly present this delicious dish. This dish can also be combined with fresh pasta or rice.
π³π±
STOOFVLEES MET SINAASAPPELGREMOLATA
4 personen / 531 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 700 gram ribrunderlappen
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 500 gram winterpeen
- 2 pakken tomatenblokjes (met basilicum en oregano) (à 390 gram)
- 10 gram platte peterselie
- 2 tenen knoflook
- 4 bolletjes / sneetjes casino wit
Bereiding:
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de ui grof en de bleekselderij in stukken. Snijd de winterpeen in reepjes. Verdeel de runderlappen in 4 stukken. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 minuten mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2½ uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Snijd knoflook en peterselie fijn en meng dit in een kom met de sinaasappelrasp (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata en met brood om in de saus te dopen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 552 kcal
Eiwit: 41,8 gram
Koolhydraten: 33,8 gram
- waarvan suikers: 16,6 gram
Vet: 23,2 gram
Vezels: 6,4 gram
Zout: 0,9 gram
π¬π§
STEW BEEF WITH ORANGE GREMOLATA
4 persons / 531 kcal per portion
Ingredients:
- 1 orange
- 2 tablespoons of olive oil
- 700 grams beef
- 1 onion
- 2 celery sticks
- 500 grams of carrots
- 2 packs tomato cubes (with basil and oregano) (à 390 grams)
- 10 grams of flat parsley
- 2 cloves of garlic
- 4 scoops / slices of casino white
Preparation:
Scrub 1 orange, grate half of the orange peel and squeeze the fruit. Cut the onion coarsely and the celery into pieces. Cut the carrots into strips. Divide the beef into 4 pieces. Heat the oil in a frying pan. Sprinkle the beef with salt and pepper. Fry the meat on high heat all around brown. Add the onion, celery and carrots and fry for 2-3 minutes. Add the orange juice and the tomato. Bring to a boil and cook the meat over low heat for 2-2½ hours with the lid on the pan soft and cooked. Finely chop garlic and parsley and mix in a bowl with the orange zest (this mixture is called gremolata). Season the meat with salt and pepper. Serve with the gremolata and with bread to dip in the sauce.
Nutritional value per portion:
Energy: 552 kcal
Protein: 41.8 grams
Carbohydrates: 33.8 grams
- including sugars: 16.6 grams
Fat: 23.2 grams
Fiber: 6.4 grams
Salt: 0.9 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties