

Vaak als ik gevraagd wordt om iets mee te nemen naar een (familie-)buffet dan maakte ik empanadas. Iedere keer een ander recept. Vandaag deel ik er ook eentje me jullie. Dit ook aangezien het vandaag de geboortedag van mijn zusje is die vandaag ‘Sarah’ ziet.
Mocht je geen deegpers in huis hebben dan kan het ook zo: Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork.
π½
Often when I am asked to take something to a (family) buffet I make empanadas. A different recipe every time. Today I also share one with you. This also because today is the birthday of my sister who today sees "Sarah".
If you do not have a dough press at home, it is also possible this way: Use a small bowl to cut the corners of the dough so that the slices are round. Divide the minced meat in half, brush the edges with some water and fold the dough in half. Press the edges with a fork.
π³π±
GEHAKT EMPANADAS MET EI EN KRUIDEN
2 personen / 557 kcal per portie
Ingrediënten:
- 4 plakjes hartige taart deeg (diepvries)
- 100 gram rundergehakt
- 4 theelepels pesto alla Genovese
- 2 middelgrote eieren
- ½ ui
- 1 tenen knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 4 gram verse peterselie
- peper en zout
- 1 bak groene salade tomaat-komkommer (à 340 gram)
Bereiding:
Kook één ei in 8 minuten hard. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bak in 8 minuten bruin en rul. Schep regelmatig om. Doe het gare gehakt in een kom. Snijd de peterselie fijn en schep door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat 30 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ondertussen in 10 minuten ontdooien. Plaats het 1 deeglapje in een deegpers, smeer in met 1 theelepel pesto. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met wat water en knijp de pers samen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met de salade-mix of maak een eigen salade.
π¬π§
BEEF EMPANADAS WITH EGG AND SPICES
2 persons / 557 kcal per portion
Ingredients:
- 4 slices of savory pie dough (frozen)
- 100 grams minced beef
- 4 teaspoons pesto alla Genovese
- 2 medium eggs
- ½ onion
- 1 clove of garlic
- ½ tablespoon olive oil
- ½ teaspoon dried Italian herbs
- 4 grams fresh parsley
- pepper and salt
- 1 bowl of green tomato-cucumber salad (à 340 grams)
Preparation:
Boil one egg in 8 minutes. Meanwhile, chop the onion and finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the onion for 3 minutes. Add the minced meat, Italian herbs and garlic and fry for 8 minutes until brown and loose. Shovel regularly. Put the cooked minced meat in a bowl. Finely chop the parsley and spoon into the minced meat. Season with pepper and possibly salt. Scare the eggs and peel them. Cut into pieces and scoop the minced meat. Allow to cool for 30 minutes. Preheat the oven to 200 °C. Meanwhile, allow the dough to thaw in 10 minutes. Place the 1 piece of dough in a dough press, spread with ½ teaspoon of pesto. Divide the minced meat in half, brush the edges with some water and squeeze the press and place them on a baking sheet covered with baking paper. Beat the remaining egg and brush the empanadas with it. Bake in the oven for approx. 20 minutes until golden brown and done. Serve with the salad mix or make your own salad.
Bron: AH Allerhande / @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties