OOSTERS STOOFPOTJE / ORIENTAL STEW

Vandaag eens een recept afkomstig van een andere bron, ik maak vaak aan de hand van de Allerhande recepten mijn gerechten. Dit gerecht is afkomstig uit het boek ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’ van Sonja Bakker. Een makkelijk gerecht voor bijvoorbeeld de zaterdagavond. Een kleine groene salade als bijgerecht zou zekers een mogelijkheid zijn.

Ik ben in het bezit van een leuk aantal kookboeken. Ik ga in de toekomst vaker een van deze boeken doorbladeren en hier een recept uit maken welke voldoet aan mijn maximum van 600 kcal-en. 

🍽

Today a recipe from another source. This dish comes from the book "Reach and maintain your ideal weight" by Sonja Bakker. An easy dish for the Saturday night. An extra additive can be a salad, there are enough of calories left to spend on it.

I have a nice number of cookbooks. In the future I will browse one of these books more often and make a recipe from this which meets my maximum of 600 calories.

 

🇳🇱

OOSTERS STOOFPOTJE

 

2 personen / 501 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 225 gram runderreepjes naturel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 35 gram tomatenpuree
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 170 gram atjar tjampoer
  • 70 gram ananasstukjes op sap
  • 150 gram basmati-rijst

 

Bereiding:

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de pan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg tomatenpuree, ketjap, knoflook en gemberpoeder toe. Roerbak het geheel ca. 2 minuten, schep dan de atjar en ananas stukjes door het vlees en laat nog 6 min op laag vuur zachtjes sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens omschrijving op de verpakking.

 

🇬🇧

ORIENTAL STEW

 

2 persons / 501 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 225 grams natural beef strips
  • 1 tablespoon olive oil
  • 35 grams tomato puree
  • ½ tablespoon sweet soy sauce
  • ½ teaspoon ginger powder
  • 1 clove of garlic
  • 170 grams atjar tjampur
  • 70 grams pineapple pieces on juice
  • 150 grams basmati rice

Instructions:

Chop the garlic. Heat the oil in the pan and fry the meat for 5 minutes until browned. Add tomato puree, soy sauce, garlic and ginger powder. Stir fry the whole for about 2 minutes, then scoop the atjar and pineapple pieces into the meat and let it simmer slowly for 6 minutes over low heat. Meanwhile, cook the rice according instruction described on the package.

 

Bron: Sonja Bakker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.