NOEDELS MET KROKANT GEBAKKEN GEHAKT & JAPANSE WOKGROENTEN / NOODLES WITH CRISP BAKED MINCED MEAT & JAPANESE WOK VEGETABLES

Wat een apart gerecht.
De krokant gebakken gehakt, spettert als popcorn in de pan en smaakt haast als spekjes. Zeer krokant. Een maaltijd waarbij je echt moet kauwen.

Ik heb niet gekozen voor een verse rode peper, maar een rode peper pasta in een tube. Makkelijk als je maar zo weinig hoeft toe te voegen.

🍽

What a greasy dish.

The crispy fried minced meat splatters like popcorn in the pan and almost tastes like bacon. Very crispy. A meal where you really have to chew. 

I did not choose a fresh red pepper, but a red pepper paste in a tube. Easy, especially if you only have to add so little.

 

🇳🇱

NOEDELS MET KROKANT GEBAKKEN GEHAKT & JAPANSE WOKGROENTEN

 

2 personen / 524 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • ½ teen knoflook
  • ¼ rode peper
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2½ eetlepel woksaus oyster garlic (Go-Tan)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gram Japanse wokgroenten kastanjechampignons & peulen
  • 125 gram egg noodles
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • peper en zout

 

Bereiding:

Rooster de sesamzaad in een droge koekenpan licht bruin, laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van een ¼ rode peper fijn. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Giet het vocht af en zet terug op het vuur (middelmatig temperatuur). Voeg de knoflook en rode peper toe en bak het vlees nog 8 minuten tot het vlees knapperig is. Voeg de laatste minuut 2 eetlepels van de woksaus toe. Verhit de sesamolie in een wok en bak de wokgroenten 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de ½ eetlepel van de woksaus toe en verwarm 2 minuten mee, breng op smaak met zout en verse peper. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels samen met het gehakt en de groente naast elkaar over diepe borden en bestrooi met het sesamzaad.

 

🇬🇧

NOODLES WITH CRISP BAKED MINCED MEAT & JAPANESE WOK VEGETABLES

 

2 persons / 524 kcal per portion

 

Ingredients:

  • ½ glove of garlic
  • ¼ red pepper
  • 150 g minced beef
  • 2½ tablespoon wok sauce oyster garlic (Go-Tan)
  • 1 tablespoon sunflower oil
  • 400 grams Japanese wok vegetables chestnut mushrooms & pods
  • 125 grams egg noodles
  • 1 tablespoon white sesame seeds
  • salt and pepper

 

Preparation:

Roast the sesame seeds in a dry frying pan until lightly brown, let them cool on a piece of kitchen paper. Chop the garlic and the red pepper. Heat a frying pan with non-stick coating without oil or butter and fry the minced meat over medium heat for 3 minutes. Drain off the moisture and put back on the fire (medium temperature). Add the garlic and red pepper and fry the meat for another 8 minutes until the meat is crispy. Add the last minute 2 tablespoons of the wok sauce. Heat the sesame oil in a wok and fry the wok vegetables for 3 minutes on high heat. Add the ½ tablespoon of the wok sauce and heat for 2 minutes. Flavor with salt and pepper. Prepare the noodles according to the instructions on the package. Divide the noodles together with the minced meat and the vegetables next to each other on deep plates and sprinkle with the sesame seeds.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.