

Na het lezen van de nieuwe Allerhande ‘dubbel lekker’ van januari 2020 kreeg ik veel zin om deze köfte kebab te maken.
Als je een keer snel klaar wil zijn met koken dan is dit een zeer geschikt gerecht. Binnen 20 minuten staat dit smakelijke gerecht op tafel.
🍽
After reading the new Allerhande (a food magazine from a Dutch supermarket Albert Heijn) "double tasty" from January 2020, I was very excited to make this köfte kebab.
If you want to finish cooking quickly, this is a very suitable dish. This tasty dish will be on the table within 20 minutes.
🇳🇱
KÖFTE KEBAB MET YOGHURTSAUS
2 personen / 474 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 7½ gram verse peterselie
- 1 theelepel ras el hanout
- 200 gram mager rundergehakt
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 85 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 90 gram augurken
- 2 volkorenpita's
- 2 houten satéprikkers 20 cm
Bereiding:
Snipper de sjalot. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de worstjes in 10 minuten gaar en bruin. Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng dit met een ½ eetlepel van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.
🇬🇧
KÖFTE KEBAB WITH YOGURT SAUCE
2 persons / 474 kcal per portion
Ingredients:
- 1 shallot
- 7½ grams fresh parsley
- 1 teaspoon ras el hanout (herbs)
- 200 grams lean ground beef
- ½ tablespoon olive oil
- 1 clove of garlic
- 85 grams Greek yogurt
- ½ cucumber
- 90 grams pickles
- 2 whole-wheat pitas
- 2 wooden sticks 20 cm
Preparation:
Chop the shallot and the parsley. Mix the shallot, half of the parsley and ras el hanout into the minced meat. Form 4 sausages with moist hands. Thread 2 sausages on each stick. Heat the oil in a large frying pan and fry the sausages until tender and brown, approximately 10 minutes. Meanwhile, cut the garlic. Mix with the rest of the parsley into the yogurt. Season with pepper. Slice the cucumber and the pickles. Mix this with a ½ tablespoon of the pickle juice. Heat the pita bread in the toaster. Serve the sausages with the sandwiches, the cucumber salad and the sauce.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties