VLAAMSE STOOF MET FRIET / FLEMISCH STEW WITH FRENCH FRIES

De tekst die AH bij dit recept plaatst ‘Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!’ klopt helemaal. Dit gerecht was echt een verwennerij. Het is echt mogelijk om dit gerecht te maken binnen mijn maximum van 600 kcal-en.

Onze buurman was al een tijdje zich zelf uit te nodigen voor een diner bij ons. Nou bij deze maaltijd is dat gelukt.

De azijn toevoeging werkt goed om het vlees nog malser te krijgen. Ga ik vaker toevoegen aan stoofvlees.

Ook hier is een eenvoudige salade een mooie toevoeging om toch nog wat groene groenten naar binnen te krijgen.

🍽

The text that AH places with this recipe "A treat for Sunday evening, then you have the time to let the meat stew!" is correct, the dish was really a treat. With the presentation of this dish I show you that it is possible to make a stew within the maximum of 600  kcal for a main course.

Our neighbor had been inviting himself for dinner for a while. Well with this meal it worked. I guess they loved it.

 

🇳🇱

VLAAMSE STOOF MET FRIET

 

4 personen  / 586 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram runderriblappen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1½ lepel bakboter
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 300 ml bruinbier
  • ¼ rundvleesbouillontablet
  • 100 ml kraanwater
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels azijn
  • 500 gram ovenfriet
  • zout en peper

 

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi met zout. Verhit de boter en bak het vlees in 3 minuten rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan het vlees uit de pan. Laat het bakvet in de pan. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 minuten mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 minuten koken. Voeg het vlees toe, roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof voor 5 uur op een laag pitje. Haal na 4 uur de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen. Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de friet in de oven of airfryer volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de frieten met het stoofvlees.

 

🇬🇧

FLEMISCH STEW WITH FRENCH FRIES

 

4 persons  / 586 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 grams beef ribs
  • 2 tablespoons mustard
  • 1½ spoon baking butter
  • 2 onions
  • 2 cloves of garlic
  • 1 tablespoon wheat flour
  • 300 ml brown beer
  • ¼ beef broth tablet
  • 100 ml of tap water
  • 1 bay leaf
  • 2 tablespoons vinegar
  • 500 grams oven fries
  • salt and pepper

 

Preparation:

Chop the onion and the garlic. Cut the meat into 2 x 2 cm pieces. Put the meat in a bowl, mix with the mustard and sprinkle with salt. Heat the butter and fry the meat for 3 minutes until golden brown. Remove the meat from the pan with a skimmer. Leave the cooking grease in the pan. Fry the onion and garlic for 3 minutes on low heat in the remaining cooking grease. Add the flour and cook while stirring for 1 minute. Add the beer, beef broth tablet, water, bay leaf and vinegar and bring to the boil while stirring. Let it cook for 3 minutes. Add the meat, stir well, put the lid on the pan and simmer for 5 hours on a low heat. Remove the lid from the pan after 4 hours so that the sauce can thicken and the meat can continue cooking. Remove the bay leaf. Season the stew with pepper and, if necessary, salt. Heat the French fries in the oven or airfryer according to the instructions on the package. Serve the French fries with the stew.

 

Bron: AH Allerhande

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.