

Wat een leuk gerecht is dit. De biersaus van bruin bier met appelstroop is zo smaakvol en toch ook zoet. De combi samen met krieltjes en sperziebonen is perfect.
🍽
What a nice dish this is. The beer sauce made from brown beer with apple syrup is so tasty and yet also sweet. The combi together with baby potatoes and green beans is perfect.
🇳🇱
GEHAKTBALLEN IN BIERSAUS MET KRIEL EN SPERZIEBONEN
2 personen / 556 kcal per portie
Ingrediënten:
- 300 gram krieltjes
- 10 gram ongezouten roomboter
- ½ eetlepel olie
- 6 Hollandse runderballetjes (AH)
- 150 ml bruin bier (Leffe)
- 1½ eetlepel appelstroop
- 300 gram verse sperziebonen
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- zout
Bereiding:
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snij ze stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 minuten gaar worden. Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook de saus op middelhoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 minuten. Prik ondertussen wat gaatjes in de verpakking van de krieltjes en verwarm ze 2 minuten op 900 watt in de magnetron. Vermeng de krieltjes met een ½ eetlepel olie en bak ze in de airfryer. De eerste 5 minuten op 180°C, even opschudden, en verder bakken voor 5 minuten op 200°C. Schud om met wat zout. Kook gelijktijdig de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Bestrooi de sperziebonen met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.
🇬🇧
CHOPPED BALLS IN BEER SAUCE WITH BABY POTATOES AND GREEN BEANS
2 persons / 556 kcal per portion
Ingredients:
- 300 grams baby potatoes
- 10 grams unsalted butter
- ½ tablespoon oil
- 6 Dutch beef balls (AH)
- 150 ml brown beer (Leffe)
- 1½ tablespoons apple syrup
- 300 grams fresh green beans
- 2 tablespoons baked onions
- salt
Preparation:
Remove the stem from the green beans and cut into pieces. Heat the butter in a frying pan and fry the beef balls in brown for 4 minutes. Add the beer and the syrup, bring to the boil and cook over medium heat in about 7 minutes. Remove the balls from the pan and keep warm under aluminum foil. Cook the sauce over medium heat until it sticks to the back of a wooden spoon. This takes around 5 minutes. In the meantime, poke some holes in the package of the new potatoes and heat them for 2 minutes at 900 watts in the microwave. Mix the potatoes with ½ tablespoon of oil and fry them in the airfryer. The first 5 minutes at 180 °C, shake briefly, and continue baking for 5 minutes at 200 °C. Shake with some salt. Simultaneously cook the green beans until tender in 8 minutes. Sprinkle the green beans with the fried onions. Serve the meatballs in beer sauce with the green beans and fried potatoes.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties