

Een Nederlands traditioneel stoofgerecht is toch wel hachee.
Wat is het toch heerlijk om stoofvlees te eten, ook al is dit eigenlijk een wintergerecht, ik zou dit wel het hele jaar door kunnen eten.
Door toevoeging van appelstroop wordt het gerecht wat zoeter, een heerlijke combinatie met de rodekool.
🍽
A Dutch traditional stew is surely hachèe.
How delicious it is to eat stew, even though this is actually a winter dish, I could eat it all year round.
The addition of apple syrup makes the dish a little sweeter, a delicious combination with red cabbage.
🇳🇱
HACHEE MET RODEKOOL
4 personen / 513 kcal per portie
Ingrediënten:
- 5 middelgrote uien
- 50 gram ongezouten roomboter
- 500 gram runder hachee
- 2 eetlepels tarwebloem
- 500 ml water
- 1 runderbouillontablet
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 2 sachets aardappelpuree à la minute naturel
- 1 pot rodekool met appelstukjes (700 gram)
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat. Voeg de appelstroop, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op laag vuur in ca. 5 uur gaar. Het laatste uur met de deksel van de pan. Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rodekool op in een steelpan. Bereid de aardappel puree volgens omschrijving op de verpakking.
🇬🇧
HACHÈE WITH RED CABBAGE
4 persons / 513 calories per portion
Ingredients:
- 5 medium sized onions
- 50 grams unsalted butter
- 500 grams beef hachèe
- 2 tablespoons wheat flour
- 500 ml water
- 1 beef broth tablet
- 2 tablespoons apple syrup
- 2 dried bay leaves
- 4 cloves
- 2 sachets mashed potatoes à la minute natural
- 1 pot red cabbage with apple pieces (700 grams)
- pepper and salt
Preparation:
Coarsely chop the onions. Heat the butter in a frying pan and fry the meat while stirring over medium heat in 4 minutes brown. Add the onion and cook for 4 minutes. Season the meat with pepper, salt and the flour and mix. Add the water and the bouillon tablet so that the meat is just covered. Add the apple syrup, bay leaves and cloves. Bring to the boil and simmer the meat with the lid on the pan over a low heat for about 5 hours. The last hour with the lid of the pan. Remove the cloves and bay leaves from the pan and season the hachèe with pepper and, if necessary, salt. Heat the red cabbage in a saucepan. Prepare the potato puree as described on the package.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties