

Na het lezen van de nieuwe @Allerhande nr. 2 -2020 van @AlbertHeijn zag ik gelijk een paar gerechten die mij lekker lijken en ook nog eens voldoen aan mijn eis van max 600 kcal-en.
Vandaag mijn 2e gerecht die uit deze ‘Allerhande’ komt, shakshuka met gehaktballetjes. Ik heb het recept een beetje veranderd. Voor de pit wat knoflook toegevoegd en iets meer gehakt. Ik heb geen mooie pan om het gerecht in te serveren, daarom de keuze gemaakt om gebruik te maken van de oven met ovenschaaltjes.
Het was weer een feest wat op tafel kwam en nog zeer smaakvol ook.
🍽
After reading the new @Allerhande (Dutch Food Magazine) nr. 2 -2020 from @AlbertHeijn I immediately saw a couple of dishes that seem good to me and also meet my requirement of max 600 calories.
Today my 2nd dish that comes from this "Allerhande", shakshuka with meatballs. I have changed the recipe a bit. Add some garlic for the taste and a little more mince meat. I don't have a nice pan to serve the dish in, so I made the choice to use the oven with ovenproof dishes.
It was again a party that came to the table and very tasteful too.
🇳🇱
SHAKSHUKA MET GEHAKTBALLETJES
2 personen / 587 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 gram rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- ½ eetlepel milde olijfolie
- ½ zak paprikamix
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eieren
- 2 grote pitabroodjes
- 2 bosuitjes
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 4 gehaktballetjes per persoon van. Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe aan de gehakballetjes en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Schep de tomaten-paprika-gehakt mengsel over in ovenschaal(tjes). Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en plaats het voor ca. 10-15 minuten in de oven om het eiwit te laten stollen. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel dit over de shakshuka.
🇬🇧
SHAKSHUKA WITH MINCED MEAT BALLS
2 persons / 587 calories per portion
Ingredients:
- 200 grams minced meat
- 1 small onion
- 1 clove of garlic
- ½ tablespoon olive oil
- ½ bag bell pepper mix
- 400 grams tomato cubes
- 1 teaspoon paprika powder
- 2 eggs
- 2 large pita bread
- 2 spring onions
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 200 °C. Mix the minced meat with salt and pepper. With wet hands, turn 4 meatballs per person. Halve the onions and cut into thin rings. Finely chop the garlic. Cut the peppers in half, remove the stem and seeds and cut the flesh into strips. Heat the oil in a frying pan, add the onion and meatballs and fry for 5 minutes over medium heat. Add the pepper and garlic to the meatballs and fry for 5 minutes. Add the tomato cubes and paprika powder, bring to the boil and reduce the heat. Spoon the tomato-pepper-minced meat-mixture into a baking dish(es). Make a dimple in the tomato sauce with a spoon, break the eggs above it and allow it to solidify in the oven in about 10-15 minutes. Meanwhile, heat the pita bread in the toaster according to the instructions on the package. Cut the spring onions into rings and divide this over the shakshuka.
Reactie plaatsen
Reacties