CHILI-BOERENKOOLSTOOF MET WORST / CHILI-KALE WITH SAUSAGE

Ook al is vandaag de 1e lentedag temperatuur gemeten in de Bilt en heerste er storm ‘Dennis’ wat dan weer bij de herfst hoort, blijft het voor mij gewoon nog winter.
Bij winter hoort boerenkool, vaak wordt dit gegeten in een stamppot vorm met een kuiltje jus en een braadworst. Vandaag de chili-boerenkoolstoof is wel bereid met aardappels en braadworst, maar dan net even anders. Wat een heerlijke toevoeging is pompoen, feta en selderij toch voor dit gerecht. Het is restaurant waardig.

TIP: Oppassen met de Chili-mix het kan snel te pittig worden, de voorgeschreven hoeveelheid was voor ons perfect.

🍽

Even though today the 1st spring day temperature was measured in the Bilt (The Netherlands) and there was a storm "Dennis" which then again belongs to the fall, it still remains winter for me.

Winter comes with kale, which is often eaten in a stew shape with a dimple gravy and a bratwurst. Today the chili-kale stew is prepared with potatoes and bratwurst, but slightly different. Pumpkin, feta and celery are a delicious addition to this dish. It is restaurant worthy.

TIP: Be careful with the Chilimix it can quickly become too spicy, the prescribed amount was perfect for us.

 

πŸ‡³πŸ‡±

CHILI-BOERENKOOLSTOOF MET WORST

 

2 personen / 565 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 2 runderbraadworsten
  • 250 gram pondjes kriel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel chili-mix
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 200 gram tomaten in blik
  • 150 gram boerenkool
  • 10 gram verse selderij
  • 75 gram witte kaas / feta

 

Bereiding:

Snijd de worsten in plakjes van 1½ cm en halveer de krieltjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de worst rondom goudbruin. Bestrooi royaal met de chilimix. Voeg de krieltjes en pompoen toe en bak mee voor 2 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes stoven zonder deksel. Voeg de boerenkool in delen toe en stoof 5 minuten mee. Snijd ondertussen de selderij fijn en verkruimel de feta. Breng op smaak met chilimix, schep in diepe borden en bestrooi met de feta en de selderij.

 

CHILI BOERENKOOL
PDF – 883,4 KB 190 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

CHILI-KALE WITH SAUSAGE

 

2 persons / 565 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 2 beef bratwurst
  • 250 grams pounds of baby potatoes
  • 1 tablespoon olive oil
  • ½ teaspoon chili mix
  • 200 grams pumpkin pieces
  • 200 grams canned tomatoes
  • 150 grams kale
  • 10 grams fresh celery
  • 75 grams white cheese / feta

 

Preparation:

Cut the sausages into 1½ cm slices and halve the baby potatoes. Heat the oil in a frying pan and fry the sausage until golden brown. Sprinkle generously with the chili mix. Add the baby potatoes and pumpkin and fry for 2 minutes. Add the tomatoes and stir well. Bring to the boil, reduce the heat and simmer for 20 minutes without the lid on. Add the kale in parts and simmer for 5 minutes. Meanwhile, finely chop the celery and crumble the feta. Season with chili mix if necessary, scoop into deep plates and sprinkle with feta and celery.

 

CHILI KALE
PDF – 882,9 KB 185 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.