

This time a delicious winter dish. A well-filled meal soup. Made it for 4 people, ate half of it the first day. The other half a day later was even tastier. Was a great dish.
🍽
Dit keer heerlijk winters gerecht. Een goed gevulde maaltijdsoep. Heb hem gemaakt voor 4 personen, de helft de 1e dag opgegeten. De andere helft een dag later, was nog lekkerder. Was een top gerecht.
🇬🇧
GOULASH
4 persons / 525 kcal per person
Ingredients
- 2 onions
- 2 cloves of garlic
- 3 tablespoons of olive oil
- 750 grams of beef steaks
- 1 teaspoon caraway seeds
- 2 tablespoons mild paprika powder
- 1 chicken stock tablet
- 500 ml boiling water
- 400 grams of waxy potatoes
- 1 green bell pepper
- 2 (tasty tom) vine tomatoes
- pepper and salt
Preparation:
Chop the onions and finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 5 minutes on low heat. In the meantime, cut the meat into cubes of 1 x 1 cm. Add the meat, caraway seeds, paprika powder, pepper and possibly salt and fry for 5 minutes. Add the stock cube and boiling water and bring to the boil. Turn the heat to low and let it simmer for 2 hours with the lid on the pan at an angle. Stir occasionally. Peel the potatoes and cut them into cubes of 2 x 2 cm. Cut the bell pepper and tomato into pieces. Add the potato with the bell pepper and tomato to the meat. Stir and let it cook for 30 minutes with the lid on the pan at an angle.
Nutritional value per person:
Energy: 525 kcal
Protein: 41.5 grams
Carbohydrates: 26.1 grams
- including sugars: 4.4 grams
Fat: 27.1 grams
Fiber: 4.7 grams
Salt: 1.3 grams
🇳🇱
GOULASH
4 personen / 525 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepel olijfolie
- 750 gram runderriblappen
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 eetlepels milde paprikapoeder
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kokend water
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 groene paprika
- 2 (tasty tom) trostomaten
- peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 525 kcal
Eiwit: 41,5 gram
Koolhydraten: 26,1 gram
- waarvan suikers: 4,4 gram
Vet: 27,1 gram
Vezels: 4,7 gram
Zout: 1,3 gram
#hoofdgerecht #maincourse #dinner #diner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary #tatsytom
@albertheijn #albertheijn @verstegennl #verstegenfriends @celavita.nl #celavita
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2019 nr. 07 / 2014 nr. 09
Reactie plaatsen
Reacties