GOULASH

This time a delicious winter dish. A well-filled meal soup. Made it for 4 people, ate half of it the first day. The other half a day later was even tastier. Was a great dish.

🍽

Dit keer heerlijk winters gerecht. Een goed gevulde maaltijdsoep. Heb hem gemaakt voor 4 personen, de helft de 1e dag opgegeten. De andere helft een dag later, was nog lekkerder. Was een top gerecht.

🇬🇧

GOULASH

 

4 persons / 525 kcal per person

 

Ingredients

  • 2 onions
  • 2 cloves of garlic
  • 3 tablespoons of olive oil
  • 750 grams of beef steaks
  • 1 teaspoon caraway seeds
  • 2 tablespoons mild paprika powder
  • 1 chicken stock tablet
  • 500 ml boiling water
  • 400 grams of waxy potatoes
  • 1 green bell pepper
  • 2 (tasty tom) vine tomatoes
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the onions and finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 5 minutes on low heat. In the meantime, cut the meat into cubes of 1 x 1 cm. Add the meat, caraway seeds, paprika powder, pepper and possibly salt and fry for 5 minutes. Add the stock cube and boiling water and bring to the boil. Turn the heat to low and let it simmer for 2 hours with the lid on the pan at an angle. Stir occasionally. Peel the potatoes and cut them into cubes of 2 x 2 cm. Cut the bell pepper and tomato into pieces. Add the potato with the bell pepper and tomato to the meat. Stir and let it cook for 30 minutes with the lid on the pan at an angle.

 

Nutritional value per person:

Energy: 525 kcal

Protein: 41.5 grams

Carbohydrates: 26.1 grams

-   including sugars: 4.4 grams

Fat: 27.1 grams

Fiber: 4.7 grams

Salt: 1.3 grams

GOULASH ENG
PDF – 3,1 MB 10 downloads

🇳🇱

GOULASH

 

4 personen / 525 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 750 gram runderriblappen
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 500 ml kokend water
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 2 (tasty tom) trostomaten
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 525 kcal

Eiwit: 41,5 gram

Koolhydraten: 26,1 gram

-   waarvan suikers: 4,4 gram

Vet: 27,1 gram

Vezels: 4,7 gram

Zout: 1,3 gram

GOULASH NL
PDF – 3,1 MB 9 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #diner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary #tatsytom

@albertheijn #albertheijn @verstegennl #verstegenfriends @celavita.nl #celavita

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2019 nr. 07 / 2014 nr. 09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb