PUMPKIN-BLADE STEAKS STEW WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE / POMPOEN-SUKADESTOOF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE

October is the time to use pumpkin in dishes. I chose this pumpkin beef stew with mushrooms and parsnip puree for this. What a delicious dish this is. This is a recipe for 2 persons, I had about 600 grams of blade steaks and had a portion left when serving. Ate this today during lunch. If you add 800 grams of blade steaks and then 400 grams of pumpkin cubes and keep the rest the same for the stew and 800 grams of parsnips, you really have enough for 4 people.

.Parsnips as puree, don't know if I've made this before. But how nice that is. A nice substitute for potatoes.

🍽

Het is oktober tijd om pompoen te verwerken in gerechten. Ik heb hiervoor deze pompoen-sukadestoof met paddenstoelen en pastinaakpuree uitgekozen. Wat een heerlijk gerecht is dit. Dit is een recept voor 2 personen, ik had zo’n 600 gram sukadelappen en had bij serveren ook echt nog een portie over. Deze vandaag tijdens de lunch op gegeten. Als je er 800 gram sukadelappen en dan 400 gram pompoenblokjes toevoegt en de rest gelijk houdt voor de stoof en 800 gram pastinaak dan heb je echt genoeg voor 4 personen.

.Pastinaak als puree, weet niet of ik dit al eens eerder gemaakt heb. Maar wat is dat lekker. Een mooie vervanger voor aardappelen.

🇬🇧

PUMPKIN-BLADE STEAKS STEW WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE

 

2 person / 536 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 medium onion
  • 1 clove garlic
  • 400 grams of blade steaks
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 200 grams of mushrooms for pasta
  • ¼ beef stock tablet
  • 400 ml of water
  • 200 grams of chilled pumpkin cubes
  • 400 grams of parsnips

 

Preparation:

Cut the onion into half rings and a half the garlic finely. Cut the meat into pieces of ~ 2 cm and sprinkle with pepper and possibly (sea) salt. Heat the oil in a frying pan and fry the meat over high heat for 3 minutes until brown on all sides. Remove the meat from the pan. Strip the thyme and oregano leaves from the container of mushrooms for pasta. Fry the onion, finely chopped garlic, thyme and oregano for 1 minute in the remaining cooking fat. Place the meat, stock cube and water in the pan. Bring to the boil, turn the heat down and let it simmer for 3 hours with the lid on the pan over low heat. In the meantime, halve only the mushrooms. Add them to the stew with the other mushrooms and pumpkin cubes during the last 30 minutes and bring to the boil again. Remove the lid from the pan during the last 15 minutes. Season the stew with pepper and (sea) salt if necessary. In the meantime, peel the parsnips and cut into cubes of about 2 cm. Boil the parsnips together with the rest of the garlic in a pan with water for 6 minutes until done. Drain the parsnips and garlic and puree with a hand blender until a smooth puree. Season with pepper and (sea) salt if desired. Serve the stew with the parsnip puree.

 

Nutritional value per person:

Energy: 536 kcal

Protein: 50.0 grams

Carbohydrates: 33.4 grams

-   including sugars: 16.6 grams

Fat: 19.4 grams

Fiber: 14.2 grams

Salt: 2.5 grams

PUMPKIN BLADE STEAKS STEW WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE
PDF – 9,1 MB 25 downloads

🇳🇱

POMPOEN-SUKADESTOOF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE

 

2 personen / 536 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram sukadelappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram paddenstoelen voor pasta
  • ¼ runderbouillontablet
  • 400 ml water
  • 200 gram koelverse pompoenblokjes
  • 400 gram pastinaken
  • peper en (zee)zout

 

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de helft van de knoflook fijn. Snijd het vlees in stukken van ~ 2 cm en bestrooi met peper en eventueel (zee)zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Bak de ui, fijngesneden knoflook, tijm en oregano 1 min. in het achtergebleven bakvet. Doe het vlees, bouillontablet en het water in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan op laag vuur 3 uur stoven. Halveer ondertussen alleen de champignons. Voeg ze de laatste 30 minuten met de andere paddenstoelen en pompoenblokjes toe aan de stoof en breng opnieuw aan de kook. Haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel (zee)zout. Schil ondertussen de pastinaak, snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pastinaak samen met de rest van de knoflook in een pan met water in 6 minuten gaar. Giet pastinaak en knoflook af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel (zee)zout. Serveer de stoof met de pastinaakpuree.

 

Energie: 536 kcal

Eiwit: 50,0 gram

Koolhydraten: 33,4 gram

-   waarvan suikers: 16,6 gram

Vet: 19,4 gram

Vezels: 14,2 gram

Zout: 2,5 gram

POMPOEN SUKADESTOOF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE
PDF – 9,1 MB 25 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #goodfood #stoofpot #stew

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande september 2023

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb