PREI-STAMPPOT MET KIP, TOMAAT EN MOZZARELLA / LEEK STEW WITH CHICKEN, TOMATO AND MOZZARELLA

Wat kunnen er toch vele soorten stamppotten gemaakt worden. Deze met prei en daarbij nog een prutje van kruidige kip, tomaat en mozzarella is zekers een aanrader. Gewoon heerlijk.

🍽

How many kinds of stews can be made. This one with leek and a stew of spicy chicken, tomato and mozzarella is definitely recommended. Simply delicious..

PREI-STAMPPOT MET KIP, TOMAAT EN MOZZARELLA

 

2 personen / 563 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappel
  • 150 gram prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram tomatenpuree
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 200 gram kippendijfilet
  • 125 gram cherrytomaten
  • 65 gram mozzarella
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de prei in de lengte doormidden en snij het halve ringen van zo’n ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de kippendijfilets in reepjes. Kook de aardappelen in ruim water met zout in ~13 minuten gaar. Vang 1 kopje kookvocht op bij afgieten. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en fruit de prei op heel laag vuur 10 minuten tot heel zacht. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere pan 1 el olie en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de oregano, chilivlokken en kipfiletreepjes toe en roerbak op middelhoog vuur in 5 minuten gaar. Bak de cherrytomaatjes 2 minuten mee. Breng op smaak met peper. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in stukjes. Roer op het laatst door de kip met tomaat en laat van het vuur af smelten. Stamp de aardappelen, met wat kookvocht indien nodig, tot een mooie puree. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 563 kcal

Eiwit: 31,2 gram

Koolhydraten: 44,5 gram

-   waarvan suikers: 9,4 gram

Vet: 27,2 gram

Vezels: 7,0 gram

Zout: 1,7 gram

PREI STAMPPOT MET KIP TOMAAT EN MOZZARELLA
PDF – 1,6 MB 65 downloads

🇬🇧
LEEK STEW WITH CHICKEN, TOMATO AND MOZZARELLA

 

2 persons / 563 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of floury potato
  • 150 grams of leeks
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 clove of garlic
  • 25 grams tomato puree
  • ½ teaspoon dried oregano
  • ½ teaspoon chili flakes
  • 200 grams chicken thigh fillet
  • 125 grams of cherry tomatoes
  • 65 grams mozzarella
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the leek in half lengthwise and cut it into half rings of about ½ cm. Finely chop the garlic cloves. Cut the cherry tomatoes in half. Cut the chicken thigh fillets into strips. Boil the potatoes in plenty of water, with salt, for ~13 minutes. Reserve 1 cup of cooking liquid when draining. Meanwhile, heat 1 tbsp oil in a frying pan and fry the leeks over a very low heat for 10 minutes until very soft. Turn regularly. Meanwhile, heat in another pan 1 tbsp oil and fry the garlic over low heat for 2 minutes. Add the tomato paste and cook for a further 2 minutes. Add the oregano, chili flakes and chicken breast strips and stir-fry over medium heat for 5 minutes. Fry the cherry tomatoes for 2 minutes. Season with pepper. Drain the mozzarella well and cut into pieces. Finally this through the chicken with tomato and let it melt off the heat. Mash the potatoes, with some cooking liquid if necessary, to a nice puree. Stir in the leek and season with salt and pepper. Serve the mozzarella chicken with the stew.

 

 

Nutritional value per person:

Energy: 563 kcal

Protein: 31.2 grams

Carbohydrates: 44.5 grams

-   including sugars: 9.4 grams

Fat: 27.2 grams

Fiber: 7.0 grams

Salt: 1.7 grams

LEEK STEW WITH CHICKEN TOMATO AND MOZZARELLA
PDF – 1,6 MB 58 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @verstegennl #verstegenfriends #kcal

 

Gebaseerd op gerecht uit AH Allerhande 2021 nr. 07  / 2021 nr. 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.