SPRING STEW OF STRING BEANS, SPINACH AND SMOKED CHICKEN / LENTESTAMP VAN SNIJBONEN, SPINAZIE EN GEROOKTE KIP

Today the first max600kcal dish I prepared in my new kitchen. After 3 months of renovation, it is finally time that we can say that our house in Burdaard is now really our home. With all the equipment I have now, it should be possible to make delicious dishes.

I started with a simple and quick dish to prepare. A spring stew, although the weather doesn't show it yet. I opted for potatoes that are already peeled and prepared. If you want to use other potatoes, pay attention to the cooking time for these potatoes.

🍽

Vandaag het eerste max600kcal gerecht wat ik gemaakt heb in mijn nieuwe keuken. Na 3 maanden verbouwen is het eindelijk zover dat we kunnen zeggen dat ons huis in Burdaard nu ook echt ons huis is. Met alle apparatuur wat ik nu heb moeten er toch heerlijke gerechten gemaakt kunnen gaan worden.

Ik ben begonnen met een eenvoudig en snel te bereiden gerecht. Een lentestamppot, al laat dat het weertje het nog niet zien. Ik heb gekozen voor aardappelen die al geschild en voorbereid zijn. Wil je andere aardappelen gebruiken let dan op de kooktijd voor deze aardappelen.

🇬🇧

SPRING STEW OF STRING BEANS, SPINACH AND SMOKED CHICKEN

 

2 persons / 343 kcal per person

 

Ingredients:

  • 500 grams floury potatoes
  • 200 grams of sliced string beans
  • 200 grams of spinach
  • 1 teaspoon dried tarragon
  • 1 spring onion
  • 150 grams of smoked chicken fillet
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes together with the string beans in a large pan with plenty of water and a little salt for 12 minutes. Add the spinach in parts during the last 2 minutes of the cooking time and let it wilt. Drain well. Add the tarragon and mash with the potato masher to a coarse puree. Season with pepper and possibly salt. Meanwhile, cut the spring onions into diagonal, thin rings. Divide the stew over the plates and divide the spring onions and chicken strips over it.

 

Nutritional value per person:

Energy: 343 kcal

Protein: 23.0 grams

Carbohydrates: 50.9 grams

-   including sugars: 2.3 grams

Fat: 3.4 grams

Fiber: 8.6 grams

Salt: 2.9 grams

SPRING STEW OF STRING BEANS J SPINACH AND SMOKED CHICKEN
PDF – 1,5 MB 33 downloads

🇳🇱

LENTESTAMP VAN SNIJBONEN, SPINAZIE EN GEROOKTE KIP

 

2 personen / 343 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram gesneden snijbonen
  • 200 gram spinazie
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 bosui
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen samen met de snijbonen in een grote pan met ruim water en een beetje zout in 12 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuut van de kooktijd de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af. Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de bosuitjes en kipreepjes eroverheen.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 343 kcal

Eiwit: 23,0 gram

Koolhydraten: 50,9 gram

-   waarvan suikers: 2,3 gram

Vet: 3,4 gram

Vezels: 8,6 gram

Zout: 2,9 gram

LENTESTAMP VAN SNIJBONEN J SPINAZIE EN GEROOKTE KIP
PDF – 1,5 MB 32 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @verstegennl #verstegen @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur #dinner

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2016 nr. 03

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb