

Yesterday was Easter, a day to make something with eggs. I found this recipe from the AH Allerhande (Dutch Supermarket) it looked so delicious on the picture.
It was a bit of work, and you must take your time. But then you really have a delicious dish for on table. You can taste the smoky flavor of the chicken through the vegetables, just delicious.
The dish can also be eaten when it is at room temperature.
🍽
Het was gister 1e Paasdag, een dag om iets te maken met eieren. Ik vond dit recept uit de AH Allerhande het zag er zo heerlijk uit op de foto.
Het was wel wat werk en je moet er de tijd voor nemen, maar dan heb je echt een heerlijk gerecht voor op tafel. De rook smaak van de kip proef je door de groenten heen, gewoon heerlijk.
Het gerecht kan ook gegeten worden als deze op kamertemperatuur is.
🇬🇧
SAVORY CAKE WITH DUTCH VEGETABLES AND SMOKED CHICKEN
4 persons / 561 kcal per person
Ingredients:
- 6 slices savory pie dough
- 700 grams of frozen Dutch vegetable casserole
- 100 grams of smoked chicken fillet
- 3 medium eggs
- 250 grams of low-fat cottage cheese
- 100 grams grated cheese mild 30+
Preparation:
Preheat the oven to 190 °C. Cover the spring form with baking paper and then with the cake dough. Cover the pie dough with a second sheet of baking paper and fill with the blind baking filling. Bake the pie base for 10 minutes in the center of the oven. Remove from the oven, remove the baking paper with blind baking filling and bake for another 10 minutes. Meanwhile, heat a frying pan without oil or butter and fry the vegetables on medium heat for 12 minutes. Cut the smoked chicken into 1 cm pieces. Beat the eggs and cottage cheese in a large bowl with a whisk. Add the vegetables, chicken and cheese. Stir through and season with pepper. Divide the vegetable mixture over the pie crust. Cover with aluminum foil and bake the savory pie in the middle of the oven for 50 minutes. After 25 minutes, remove the aluminum foil. Remove the savory pie from the oven, let it cool for 5 minutes and remove the spring form.
Nutritional value per person:
Energy: 561 kcal
Protein: 31.2 grams
Carbohydrates: 54.2 grams
- including sugars: 7.8 grams
Fat: 22.8 grams
Fiber: 5.1 grams
Salt: 3.6 grams
🇳🇱
HARTIGE TAART MET HOLLANDSE GROENTEN EN GEROOKTE KIP
4 personen / 561 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 6 plakken hartige taartdeeg
- 700 gram diepvries Hollands groentepannetje
- 100 gram gerookte kipfilet
- 3 middelgrote eieren
- 250 gram magere kwark
- 100 gram geraspte kaas mild 30+
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het taartdeeg. Bekleed het taartdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbak vulling. Bak de taartbodem 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog 10 minuten. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de groente 12 minuten op middelhoog vuur. Snijd de gerookte kip in stukjes van 1 cm. Klop de eieren en kwark in een grote kom met een garde los. Voeg de groente, kip en kaas toe. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel het groentemengsel over de taartbodem. Dek af met aluminiumfolie en bak de hartige taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Verwijder na 25 minuten de aluminiumfolie. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 561 kcal
Eiwit: 31,2 gram
Koolhydraten: 54,2 gram
- waarvan suikers: 7,8 gram
Vet: 22,8 gram
Vezels: 5,1 gram
Zout: 3,6 gram
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @koopmansbakken #koopmansbakken @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur #hartigetaart #savorycake
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2023 nr. 01
Reactie plaatsen
Reacties