ANDIJVIESTAMPPOT MET ZOETE AARDAPPEL EN KIP / ENDIVE MASH POT WITH SWEET POTATO AND CHICKEN

Wat woon ik toch in een fijn dorp genaamd Burdaad (Friesland). Zo kreeg ik van onze buurvrouw Carla (@ksmvanderwal) een zak andijvie, deze had ze over. Waar maak je dat nog mee tegenwoordig?, hier dus in Burdaard.

Ik heb daar een gerecht bij uitgezocht. Ik vond zelf dat ik er meer andijvie in had kunnen stoppen, de zoete aardappel overheerste nog.

🍽

I live in a nice village called Burdaard in Friesland. Our neighbor Carla (@ksmvanderwal) gave me a bag of endive, which she had left over. Where will you find that these days? Here in Burdaard.

I picked a dish for that. I thought I could have put more endive in it, the sweet potato still predominated.

🇳🇱

ANDIJVIESTAMPPOT MET ZOETE AARDAPPEL EN KIP

 

2 personen / 450 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 20 gram pijnboompitten
  • 130 gram kipfilet
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 paprika
  • 200 gram fijngesneden andijvie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika schoon en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelen met eventueel wat zout in 10 minuten gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met de olie en peper. Gril de kip in ~5 minuten gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en/of zout. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kipfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 450 kcal

Eiwit: 21,6 gram

Koolhydraten: 52,7 gram

-   waarvan suikers: 11,7 gram

Vet: 14,6 gram

Vezels: 9,3 gram

Zout: 1,5 gram

Photo Room 20220129 122141 PNG
Afbeelding – 630,9 KB 54 downloads

🇬🇧
ENDIVE MASH POT WITH SWEET POTATO AND CHICKEN

 

2 persons / 450 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams sweet potato
  • 20 grams of pine nuts
  • 130 grams of chicken breast
  • ½ tablespoon olive oil
  • 1 bell pepper
  • 200 grams finely chopped endive
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the chicken breast into strips. Clean the bell pepper and remove the stem and seeds and cut the flesh into small cubes. Boil the sweet potatoes with some salt, if desired, for 10 minutes. Meanwhile, toast the pine nuts in a frying pan without oil or butter for 3 minutes over medium heat until golden brown. Remove from the pan and let cool on a plate. Meanwhile, heat the grill pan. Brush the chicken breast with the oil and pepper. Grill the chicken over high heat for ~5 minutes. Turn regularly. Drain the potatoes and mash with a potato masher to a coarse puree. Stir the bell pepper and endive into the puree and heat over low heat, stirring, for 3 minutes. Season with pepper and/or salt. Divide the stew among the plates and add the chicken breast. Sprinkle with the toasted pine nuts.

 

Nutritional value per person:

Energy: 450 kcal

Protein: 21.6 grams

Carbohydrates: 52.7 grams

-   including sugars: 11.7 grams

Fat: 14.6 grams

Fiber: 9.3 grams

Salt: 1.5 grams

ENDIVE MASH POT WITH SWEET POTATO AND CHICKEN
PDF – 1,6 MB 62 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal @jumbo @jumbodokkum #ksmvanderwal #burdaard

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2018 nr. 09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.