KIPROERBAK MET RIJST / CHICKEN STIR FRY WITH RICE

Wat kan een rode pepertje toch verschillen in pittigheid. Ik heb een halve peper gebruikt, dit gaf een aardige nabrander. Dit is eens een roerbak zonder vloeibare woksaus maar toch heerlijk van smaak.

.

Het zou ook super zijn als je mij volgt hier op Instagram of Facebook

.

Als je dit gerecht ook wil maken! Neem dan een kijkje op mijn website www.max600kcal.jouwweb.nl (link zie bio) hier is het recept te downloaden.

.

🍽

.

How can a red pepper differ in spiciness. I used half a pepper, this gave a nice afterburner. This is once a stir-fry without a liquid wok sauce and it was tasty

🇳🇱

KIPROERBAK MET RIJST

 

2 personen / 482 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram gebroken sperzieboon
  • 1 eetlepel olie
  • 175 gram kippendijfilet
  • ¾ eetlepel kerriepoeder
  • 225 gram bami groentepakket
  • 20 gram verse selderij
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst in een ruime pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 minuten mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bami groenten in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes. Voeg de groente toe met een hoeveelheid rode peper (afhankelijk hoe pittig je het wil hebben) aan de kip en roerbak al omscheppend 4 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee. Breng op smaak met eventueel peper en zout.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 482 kcal

Eiwit: 33,6 gram

Koolhydraten: 62,8 gram

-   waarvan suikers: 4,5 gram

Vet: 10,4 gram

Vezels: 9,9 gram

Zout: 1,3 gram

KIPROERBAK MET RIJST
PDF – 3,8 MB 61 downloads

🇬🇧
CHICKEN STIR FRY WITH RICE

 

2 persons / 482 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of brown rice
  • 200 grams of broken green bean
  • 1 tablespoon of oil
  • 175 gram chicken thigh fillet
  • ¾ tablespoon curry powder
  • 225 gram noodles vegetable package
  • 20 grams of fresh celery
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice in a large pot with salted water according to package directions. Cook the green beans for 8 minutes directly with the rice. Drain the rice and green beans and let stand with the lid on the pan. Cut the chicken thigh fillet into cubes. Meanwhile, heat the oil in a frying pan and stir-fry the chicken with the curry, and pepper to taste, for 4 minutes over medium heat. Turn regularly. Halve the red pepper from the noodles lengthwise, remove the stem and seeds and cut into thin rings. Add the vegetables with a quantity of red pepper (depending on how spicy you want it) to the chicken and stir-fry over high heat for 4 minutes, stirring. Meanwhile, finely chop the celery. Add the rice, green beans and celery to the pan and stir-fry for 2 minutes. Season with salt and pepper if desired.

 

Nutritional value per person:

Energy: 482 kcal

Protein: 33.6 grams

Carbohydrates: 62.8 grams

-   including sugars: 4.5 grams

Fat: 10.4 grams

Fiber: 9.9 grams

Salt: 1.3 grams

CHICKEN STIR FRY WITH RICE
PDF – 3,8 MB 56 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @lassie_official #lassierijst @photoroom #photoroom #kcal #rijst #roerbak

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2022 nr. 01 en september 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.