NAAN MET KIP TIKKA MASALA / NAAN WITH CHICKEN TIKKA MASALA

Wat een heerlijk en mooi uitziend gerecht is dit zeg, lekker kruidig. Hou je van pittig voeg er dan nog een rode peper aan toe.

Ik deed eigenlijk altijd wat suiker in de mengsel azijn bij de komkommer, maar dat is geheel niet nodig. Zo ook heerlijk.

🍽

What a delicious and beautiful looking dish this is, nice and spicy. If you like it more spicy, add a red pepper.

I always put some sugar in the vinegar mixture with the cucumber, but that is not necessary at all. So delicious too.

🇳🇱

NAAN MET KIP TIKKA MASALA

 

2 personen / 595 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kippendijfilet
  • 212½ gram tikka masala saus in pot
  • 150 gram spinazie (gewassen)
  • 1 komkommer
  • 50 ml natuurazijn
  • 150 ml kraanwater
  • 220 gram naan koriander/knoflook
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip in 3 minuten rondom bruin. Schenk de tikka masala erbij en laat 12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Schaaf ondertussen de ongeschilde komkommers in de lengte in lange repen. Doe in een kom en meng met de azijn en het water. Breng op smaak met peper en het zout. Schep regelmatig om. Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de naan met het kip-spinaziemengsel, of snij ze openen en vul het.  Serveer met de komkommersalade.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 595 kcal

Eiwit: 42,3 gram

Koolhydraten: 64,4 gram

-   waarvan suikers: 10,1 gram

Vet: 22,7 gram

Vezels: 5,7 gram

Zout: 1,9 gram

NAAN MET KIP TIKKA MASALA
PDF – 1,7 MB 69 downloads

🇬🇧

NAAN WITH CHICKEN TIKKA MASALA

 

2 persons / 595 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 tablespoon oil
  • 150 grams chicken thigh fillet
  • 212½ grams of tikka masala sauce in a jar
  • 150 grams spinach (washed)
  • 1 cucumber
  • 50 ml natural vinegar
  • 150 ml tap water
  • 220 grams naan coriander/garlic
  • pepper and salt

 

Preparation:

Heat the oil in a frying pan and brown the chicken on all sides for 3 minutes. Pour in the tikka masala and let it simmer on low heat for 12 minutes. Add the spinach for the last 2 minutes. Meanwhile, slice the unpeeled cucumbers lengthwise into long strips. Place in a bowl and mix with the vinegar and water. Season with salt and pepper. Turn regularly. Meanwhile, prepare the naan according to package directions. Top the naan with the chicken-spinach mixture, or cut open and fill it. Serve with the cucumber salad.

 

Nutritional value per person:

Energy: 595 kcal

Protein: 42.3 grams

Carbohydrates: 64.4 grams

-   including sugars: 10.1 grams

Fat: 22.7 grams

Fiber: 5.7 grams

Salt: 1.9 grams

NAAN WITH CHICKEN TIKKA MASALA
PDF – 1,7 MB 66 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @pataksnl #pataks #naanbrood #kruidig

 

Bron: gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2014 nr. 11 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb