VOLKORENCOUSCOUS MET KIPGEHAKTBALLETJES EN SPINAZIE / WHOLE SPELLED COUSCOUS WITH CHICKEN MEATBALLS AND SPINACH

Nog nooit eerder heb ik courgette rauw gegeten, ik heb het recept ook meerdere malen gelezen of ik er niet iets mee moest doen. Maar nee, de blokjes courgette wordt gemengd door de couscous. En het was heerlijk.

De kipgehaktballetjes met daarin de selderij was zeer smaakvol. Ga ik vaker gebruiken ook in grotere gehaktballen.

🍽

Never before have I eaten zucchini raw, I have also read the recipe several times whether I should not do something with it. But no, the cubes of zucchini are mixed with the couscous and it was delicious.

The chicken meatballs with celery in it were very tasty. I will use more often also in larger meatballs.

🇳🇱

VOLKORENCOUSCOUS MET KIPGEHAKTBALLETJES EN SPINAZIE

 

2 personen / 518 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 10 gram verse selderij
  • 150 gram kipgehakt naturel
  • 1¼ eetlepel olijfolie
  • ½ courgette
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 130 gram speltcouscous
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 200 ml kokend water
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit ¼ el olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit ½ el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper. Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 minuten afgedekt staan. Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 518 kcal

Eiwit: 27,2 gram

Koolhydraten: 49,1 gram

  • waarvan suikers: 6,8 gram

Vet: 22,1 gram

Vezels: 7,8 gram

Zout: 0,5 gram

VOLKORENCOUSCOUS MET KIPGEHAKTBALLETJES EN SPINAZIE
PDF – 874,3 KB 163 downloads

🇬🇧

WHOLE SPELLED COUSCOUS WITH CHICKEN MEATBALLS AND SPINACH

 

2 persons / 518 kcal per person

 

Ingredients:

  • 10 grams of fresh celery
  • 150 grams of minced chicken natural
  • 1¼ tablespoon of olive oil
  • ½ zucchini
  • 1 clove of garlic
  • 200 grams of fresh leaf spinach
  • 130 grams of whole spelled couscous
  • ½ tablespoon of curry powder
  • 200 ml of boiling water

 

Preparation:

Finely chop the celery, mix with some pepper through the minced meat and shape into 3 balls per person with moist hands. Heat ¼ tbsp oil in a frying pan and fry the balls for about 10 minutes on medium heat until golden brown and done. Cut the zucchini into cubes of about 1 cm and finely chop the garlic. Heat ½ tbsp oil in a frying pan and fry the garlic for 1 minute. Add the spinach in parts and let it shrink. Season with pepper. Meanwhile, put the couscous with the curry in a bowl. Pour over the water, stir and let stand covered for 5 minutes. Stir with a fork and mix in the rest of the oil and the zucchini. Season with pepper and salt if desired. Serve the couscous with the spinach and meatballs.

 

Nutritional value per person:

Energy: 518 kcal

Protein: 27.2 grams

Carbohydrates: 49.1 grams

  • including sugars: 6.8 grams

Fat: 22.2 grams

Fiber: 7.8 grams

Salt: 0.5 grams

WHOLE SPELLED COUSCOUS WITH CHICKEN MEATBALLS AND SPINACH
PDF – 870,0 KB 167 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #kipgehakt #couscous

 

Bron: Allerhande 2021 nr. 02

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.