GEROOSTERDE AUBERGINE MET BROCCOLIRIJST, TOMAAT & GEGRILDE KIP / ROASTED EGGPLANT WITH BROCCOLI RICE, TOMATO & GRILLED CHICKEN .

Heb je zin in koolhydraat arm gerecht dan is dit er eentje. Zelf vond ik hem wel wat droog. Ik zou bij dit recept tomatenblokjes uit blik nemen i.p.v. de trostomaten. Hiermee wordt de broccolirijst wat meer smeuïg. Ik heb zelf een kruidenmix gemixt met aanwezige kruiden i.p.v. blikje met kant-en-klare al-andalus kruiden.

🍽

Do you feel like a low-carbohydrate dish then this is one. I found it a bit dry myself. For this recipe I would use canned tomato cubes instead of the vine tomatoes. This will make the broccoli rice a bit more creamy. I myself mixed a spice mix with present herbs instead of a can with ready-to-use al-andalus herbs.

πŸ‡³πŸ‡±

GEROOSTERDE AUBERGINE MET BROCCOLIRIJST, TOMAAT & GEGRILDE KIP

 

2 personen / 542 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2½ eetlepels milde olijfolie
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 170 gram kipdijfilet
  • 4 gram van kruidenmix ‘al-andalus’
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 2 theelepels gerookte paprika poeder
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel oregano
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/8 theelepel kaneel
  • 4 gram verse oregano
  • 2 trostomaten
  • ½ eetlepel citroensap
  • 400 gram broccolirijst
  • peper (en zout)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie (per 2 personen) en bestrooi met de gerookte-paprikapoeder. Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken en schep om met de gemaakte Snijd de oregano blaadjes fijn. Snijd de tomaten in partjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de citroensap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 542 kcal

Eiwit: 27,7 gram

Koolhydraten: 11,6 gram

  • waarvan suikers: 8,7 gram

Vet: 24,6 gram

Vezels: 11,7 gram

Zout: 1,0 gram

GEROOSTERDE AUBERGINE MET BROCCOLIRIJST TOMAAT GEGRILDE KIP
PDF – 890,1 KB 169 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

ROASTED EGGPLANT WITH BROCCOLI RICE, TOMATO & GRILLED CHICKEN

 

2 persons / 542 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 eggplant
  • 2½ tablespoons of mild olive oil
  • ½ teaspoon of smoked paprika powder
  • 170 grams of chicken thigh fillet
  • 4 grams of spice mix "al-andalus"
    • 2 teaspoons of ground cumin
    • 2 teaspoons smoked paprika powder
    • 1 teaspoon of ground coriander
    • 1 teaspoon of turmeric
    • 1 teaspoon of oregano
    • 1/4 teaspoon ground black pepper
    • 1/8 teaspoon of cinnamon
  • 4 grams of fresh oregano
  • 2 vine tomatoes
  • ½ tablespoon of lemon juice
  • 400 grams of broccoli rice
  • pepper (and salt)

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Halve the eggplant lengthwise and cut the flesh crosswise without damaging the skin. Place the eggplant halves cut side up on a baking tray lined with baking paper. Drizzle with 1 tbsp oil (per 2 persons) and sprinkle with the smoked paprika powder. Roast for approx. 25 minutes under the center of the oven. In the meantime, cut each chicken thigh fillet into 4 pieces and toss with the prepared one. Cut the oregano leaves fine. Cut the tomatoes into wedges. Heat the rest of the oil in a frying pan and fry the tomatoes and broccoli rice with the oregano for 5 minutes over medium heat. Spoon the lemon juice into the broccoli rice. Season with pepper. Divide the rice between plates, top with an eggplant half and spread the grilled chicken on top.

 

Nutritional value per person:

Energy: 542 kcal

Protein: 27.7 grams

Carbohydrates: 11.6 grams

  • including sugars: 8.7 grams

Fat: 24.6 grams

Fiber: 11.6 grams

Salt: 1.0 grams

ROASTED EGGPLANT WITH BROCCOLI RICE TOMATO GRILLED CHICKEN
PDF – 885,6 KB 168 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl @jozo.salt @giancarlo.polenghi

 

Bron: Allerhande Box recept

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb