SPAGHETTI MET COURGETTE-MUNTSAUS EN KIP / SPAGHETTI WITH ZUCCHINI-MINT SAUCE AND CHICKEN

Dit gerecht is heerlijk fris door de verse munt. Het is een goede tegenhanger van de courgette, ui en knoflook. Als je eens een spaghettisaus wil hebben die niet gebaseerd is op tomaten is dit een aanrader.

🍽

This dish is wonderfully fresh because of the fresh mint. It is a good counterpart to the zucchini, onion and garlic. If you want a spaghetti sauce that is not based on tomatoes, this is recommended.

🇳🇱

SPAGHETTI MET COURGETTE-MUNTSAUS EN KIP

 

2 personen / 497 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram volkorenspaghetti
  • 1 courgette
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ bakje verse munt (a 15 gram)
  • 200 gram kipdijfilets
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook spaghetti volgens aanwijzingen op verpakking. Maak courgette schoon en snijd in stukjes. Pel en snipper ui en knoflook. Maak munt schoon en hak fijn. Snijd kipdijfilets in reepjes en meng met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn. Verhit in koekenpan ½ eetlepel olie en bak kipreepjes 10 minuten. Verhit in diepe pan ½ eetlepel olie en bak courgette met ui 4-5 minuten al omscheppend. Voeg rest knoflook en komijn toe en bak 1 minuut. Schep helft in koekenpan bij kip en bak 1 minuut. Voeg aan diepe pan 1½ dl water toe en kook rest van courgette 5 minuten. Pureer met staafmixer. Roer kipmengsel en munt door courgettesaus. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Schep spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op twee borden.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 497 kcal

Eiwit: 32,4 gram

Koolhydraten: 53,3 gram

  • waarvan suikers: 12,3 gram

Vet: 15,4 gram

Vezels: 6,5 gram

Zout: 1,9 gram

SPAGHETTI MET COURGETTE MUNTSAUS EN KIP
PDF – 853,8 KB 146 downloads

🇬🇧

SPAGHETTI WITH ZUCCHINI-MINT SAUCE AND CHICKEN

 

2 persons / 497 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of whole meal spaghetti
  • 1 zucchini
  • 1 medium onion
  • 1 clove of garlic
  • ½ cup of fresh mint (a 15 gram)
  • 200 grams of chicken thigh fillets
  • 1 tablespoon of sweet soy sauce
  • ½ teaspoon of ground cumin
  • 1 tablespoon of olive oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook spaghetti according to package directions. Clean zucchini and cut into pieces. Peel and chop the onion and garlic. Clean and chop mint. Cut chicken thigh fillets into strips and mix with sweet soy sauce, half content of garlic and half content of cumin. Heat in a frying pan ½ tablespoon of oil and fry chicken strips for 10 minutes. Heat ½ tablespoon of oil in a deep pan and fry zucchini with onion for 4-5 minutes while stirring. Add the rest of the garlic and cumin and cook for 1 minute. Spoon half into frying pan with chicken and fry for 1 minute. Add 1½ dl water to the deep pan and cook the remaining zucchini for 5 minutes. Puree with hand blender. Stir chicken mixture and mint into zucchini sauce. Season with salt and pepper if necessary. Spoon spaghetti topped with zucchini-chicken mixture onto two plates.

 

Nutritional value per person:

Energy: 497 kcal

Protein: 32.4 grams

Carbohydrates: 53.3 grams

  • including sugars: 12.3 grams

Fat: 15.4 grams

Fiber: 6.5 grams

Salt: 1.9 grams

SPAGHETTI WITH ZUCCHINI MINT SAUCE AND CHICKEN
PDF – 849,1 KB 162 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @conimex_official @verstegennl #versemunt #spaghettisaus #spaghetti @hh_lodge @photoroom

 

Bron: AH Allerhande magazine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.