

Vandaag weer een ander gerecht met zelf gemaakte kerriesaus. Zeer snel gemaakt en lekker. Ik heb voor kippendijfilet gekozen, maar kan ook vegetarisch met b.v. kipstuckjes van de Vegetarische Slager gemaakt worden.
🍽
Today another dish with homemade curry sauce. Very easy to prepare and delicious. I have opted for chicken thigh fillet, but can also be vegetarian with e.g. chicken pieces from ‘De Vegetarische Slager’ (Dutch product).
🇳🇱
KIP KERRIE MET BROCCOLI & PETERSELIERIJST
2 personen / 584 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 130 gram basmatirijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olie
- 3½ gram kerriepoeder
- 160 gram kippendijfilet
- 125 ml kookroom
- 75 ml heet water
- ½ kippenbouillontablet
- 400 gram broccoli
- 7½ gram verse krulpeterselie
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 5 minuten op laag vuur. Voeg de kip, kookroom en het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur met de deksel schuin op de pan garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 3-4 minuten. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de rijst. Verdeel de rijst, kip kerrie en broccoli over borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 584 kcal
Eiwit: 29,1 gram
Koolhydraten: 58,1 gram
- waarvan suikers: 4,5 gram
Vet: 24,3 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 1,9 gram
🇬🇧
CHICKEN CURRY WITH BROCCOLI & PARSLEY RISE
2 persons / 584 kcal per person
Ingredients:
- 130 grams of basmati rice
- 1 onion
- 1 clove of garlic
- 1 tablespoon of oil
- 3½ grams of curry powder
- 160 grams of chicken thighs fillet
- 125 ml cooking cream
- 75 ml hot water
- ½ chicken stock cube
- 400 grams of broccoli
- 7½ grams of fresh curling parsley
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice in 8-10 minutes. Drain and leave with the lid on the pan until use. Meanwhile, chop the onions and nicely cut the clove of garlic. Cut the chicken thighs fillet into pieces. Heat the oil in the frying pan and fry the onion, garlic and curry powder for 5 minutes on low heat. Add the chicken, cooking cream and the water, crumble the stock cube above and bring to the boil. Leave 10 minutes on low heat with the lid diagonally on the pan yarn. Stir occasionally. Season with pepper and possibly salt. Meanwhile, cut the broccoli in roses. Cook the broccoli for 3-4 minutes. Finely cut the parsley and mix half the rice. Divide the rice, chicken curry and broccoli over plates and sprinkle with the rest of the parsley.
Nutritional value per person:
Energy: 584 kcal
Protein: 29.1 grams
Carbohydrates: 58.1 grams
- including sugars: 4.5 grams
Fat: 24.3 grams
Fiber: 8.1 grams
Salt: 1.9 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @blueband_nl @maggi_nederland #maggi #blueband
Bron: gebaseerd op recept van AH Allerhande box recept
Reactie plaatsen
Reacties