

Zo dit is een goed met groenten gevulde quiche. Bij het overbrengen in de quichevorm ontstond er een hele berg. Gedurende de oventijd slonk dit.
Wat een heerlijke quiche was dit, een gerecht wat een beetje de overgang van winter naar lente symboliseerde.
🍽
So this is a quiche well filled with vegetables. When transferring to the quiche pan, a whole mountain was formed. During the oven time this decreased.
What a delicious quiche this was, a dish that kind of symbolized the transition from winter to spring.
🇳🇱
QUICHE MET KIP & GROENTEN
4 personen / 570 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 300 gram wortelen
- 125 gram magere kalkoen spekreepjes
- 350 gram kipdijfilet
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 230 gram doperwten
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 4 middelgrote eieren
- 80 gram Parrano snippers
- 15 gram verse peterselie
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de wortel en snijd in (schuine) plakken van ~ 1⁄2 cm. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 minuten bruin. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om. Voeg de champignons en wortel toe aan de kip en bak 5 minuten mee. Voeg de doperwten toe en bak nog 2 minuten mee.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de eierenmix door het kipmengsel. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige taartdeeg. Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 minuten staan. Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 570 kcal
Eiwit: 43,3 gram
Koolhydraten: 41,6 gram
- waarvan suikers: 7,6 gram
Vet: 23,3 gram
Vezels: 5,7 gram
Zout: 3,0 gram
🇬🇧
QUICHE WITH CHICKEN & VEGETABLES
4 persons / 570 kcal per person
Ingredients:
- 1 onion
- 250 grams of chestnut mushrooms
- 300 grams of carrots
- 125 grams of lean turkey bacon strips
- 350 grams of chicken thigh fillet
- 1 teaspoon of smoked paprika powder
- 230 grams of peas
- 5 slices of frozen dough for savory pie
- 4 medium eggs
- 80 grams of Parrano flakes
- 15 grams of fresh parsley
Preparation:
Chop the onion and quarter the chestnut mushrooms. Remove the stalk from the root and cut into (oblique) slices of ~ 1⁄2 cm. Cut the chicken thigh fillet into strips and sprinkle with the paprika powder. Heat a large frying pan without oil or butter and brown the bacon strips for 3 minutes. Add the chicken along with the onion to the bacon and fry for 5 minutes. Toss regularly. Add the mushrooms and carrot to the chicken and fry for 5 minutes. Add the peas and fry for another 2 minutes. Preheat the oven to 200 ° C. Let the slices of savory pie dough thaw. Beat the eggs with the cheese and season with salt and pepper. Mix the egg mix through the chicken mixture. Grease the quiche tin and cover with the slices of savory pie dough. Pour the mixture into the quiche tin and bake the quiche in the middle of the oven for about 40 minutes until golden brown and done. Take out of the oven and let stand for 15 minutes. Finely chop the parsley and garnish the quiche with it.
Nutritional value per person:
Energy: 570 kcal
Protein: 43.3 grams
Carbohydrates: 41.6 grams
- including sugars: 7.6 grams
Fat: 23.3 grams
Fiber: 5.7 grams
Salt: 3.0 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl @koopmansbakken @hakgroenten @parranonl #ovengerecht #ovendish
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande magazine 2016 nr. 09
Reactie plaatsen
Reacties