

Wat leuk weer eens een eenpansgerecht te maken. Voelt of ik op een camping sta en op 1 pitje moet koken. Er stond dat ik Portugese kipkruiden moest toevoegen, dit heb ik vervangen door een mix van kruiden uit mijn la te gebruiken. Het eindresultaat was een heerlijk pittig en kruidige gerecht.
🍽
How nice to make another one-pan dish. Feels like I'm on a campsite and have to cook on one burner. It said I should add Portuguese chicken seasoning, I replaced this by using a mix of herbs from my drawer. The end result was a wonderfully hot and spicy dish.
🇳🇱
EENPANSRIJSTSCHOTEL MET KIP, SNIJBONEN EN TOMAATJES
2 personen / 510 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 200 gram kipdijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- Kruidenmix:
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel chilivlokken / chilipoeder
- 200 gram snijbonen
- 150 gram pandanrijst
- 300 ml kokend water
- 150 gram cherrytomaatjes
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1.5 cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 minuut mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 minuten met de deksel op de pan. Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 minuten zonder deksel. Breng verder op smaak indien nodig met peper en zout.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 510 kcal
Eiwit: 26,6 gram
Koolhydraten: 63,5 gram
- waarvan suikers: 3,5 gram
Vet: 15,5 gram
Vezels: 6,7 gram
Zout: 1,3 gram
🇬🇧
ONE-PAN RICE DISH WITH CHICKEN, STRING BEANS AND TOMATOES
2 persons / 510 kcal per person
Ingredients:
- 200 grams of chicken thigh fillet
- 1 tablespoon of olive oil
- Spice mix:
- 1 teaspoon of bell pepper powder
- 1 teaspoon of garlic powder
- 1 teaspoon of ginger powder
- 1 teaspoon of ground cardamom
- 1 teaspoon of ground coriander
- ½ teaspoon of salt
- ½ teaspoon of chili flakes / chili powder
- 200 grams of string beans
- 150 grams of pandan rice
- 300 ml of boiling tap water
- 150 grams of cherry tomatoes
- pepper and salt
Preparation:
Cut the chicken thigh fillet into 1.5 cm thick strips. Heat the oil in a high frying pan (Ø 28 cm) and fry the chicken fillet with the herbs over medium heat for 5 minutes. In the meantime, cut the string beans into 3 cm pieces. Add the string beans with the rice to the chicken and stir fry for 1 minute. Pour in the boiling water and cook for 10 minutes with the lid on the pan. Halve the tomatoes and stir-fry for another 2-3 minutes without the lid. Season with salt and pepper if necessary.
Nutritional value per person:
Energy: 510 kcal
Protein: 26.6 grams
Carbohydrates: 63.5 grams
- including sugars: 3.5 grams
Fat: 15.5 grams
Fiber: 6.7 grams
Salt: 1.3 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl #eenpansgerecht #onepanmeal
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande juni/juli 2020
Reactie plaatsen
Reacties