SHOARMA OVENSCHOTEL MET KNOFLOOKPUREE / SHAWARMA OVEN DISH WITH GARLIC PUREE

Dit gerecht waren jullie nog te goed van mij. Een super heerlijke ovenschotel die we samen met Christiaan Sijnen hebben gegeten. Wat een super fijne avond was dit. Dank je wel voor de vertrouwen die we delen.

🍽

You were still too good for me. A super delicious casserole that we ate together with Christiaan Sijnen. What a great evening this was. Thank you for the trust we share.

🇳🇱

SHOARMA OVENSCHOTEL MET KNOFLOOKPUREE

 

4 personen / 593 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 800 gram verse stamppotaardappelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 350 gram kipdijfiletreepjes shoarma
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 1 middelgroot ei
  • 150 gram geraspte kaas mild 30+
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.  Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de wok met 1el olie en roerbak hierin het vlees 3 min. Voeg de groente toe en roerbak 8 min. Schep het vlees en de groente in de ovenschaal. Verhit de overige olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 593 kcal

Eiwit: 32,6 gram

Koolhydraten: 48,7 gram

  • waarvan suikers: 10,2 gram

Vet: 27,9 gram

Vezels: 8,4 gram

Zout: 2,1 gram

SHOARMA OVENSCHOTEL MET KNOFLOOKPUREE
PDF – 1,6 MB 248 downloads

🇬🇧

SHAWARMA OVEN DISH WITH GARLIC PUREE

 

4 persons / 593 kcal per person

 

Ingredients:

  • 800 grams of fresh stew potatoes
  • 2 onions
  • 2 cloves of garlic
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 350 grams of chicken thigh fillet strips with shawarma
  • 600 grams of Italian stir-fry vegetable mushrooms
  • 1 medium egg
  • 150 grams of grated cheese mild 30+
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in a deep pan with a layer of water and salt for about 20 minutes until tender. Chop the onion and finely chop the garlic. Preheat the grill to the highest setting. Heat the wok with 1tbsp oil and stir-fry the meat for 3 minutes. Add the vegetables and stir-fry for 8 minutes. Spoon the meat and vegetables into the oven dish. Heat the remaining oil in the wok and fry the onion and garlic for 3 minutes. Add the garlic and onion to the hot potatoes and mash it fine. Beat in the egg. Add half of the cheese and season with salt and pepper. Divide the puree over the meat mixture in the oven dish. Sprinkle the rest of the cheese on top and let it brown under the hot grill.

 

Nutritional value per person:

Energy: 593 kcal

Protein: 32.6 grams

Carbohydrates: 48.7 grams

  • including sugars: 10.2 grams

Fat: 27.9 grams

Fiber: 8.4 grams

Salt: 2.1 grams

SHAWARMA OVEN DISH WITH GARLIC PUREE
PDF – 1,6 MB 261 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #ovenschotel

 

Bron: Gebaseerd op recept van Receptkaart 2007 week 44-45

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.