OOSTERSE SOEP MET PINDAKAAS EN KALKOENSPEKJES / ORIENTAL SOUP WITH PEANUT BUTTER AND TURKEY BACON

Een makkelijke gerecht voor zaterdagavond, een maaltijdsoep. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit op tafel te zetten. Een heerlijk soepje om het stokbroodje in te soppen.

🍽

An easy dish for Saturday evening, a meal soup. You only need a few ingredients to put this on the table. A delicious soup to dip the baguette in.

🇳🇱

OOSTERSE SOEP MET PINDAKAAS EN KALKOENSPEKJES

 

2 personen / 507 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 150 gram magere kalkoen spekreepjes
  • ½ theelepel komijn
  • 1 kippenbouillontablet
  • 500 ml heet water
  • 2 eetlepels pindakaas naturel
  • 400 gram wokgroenten Chinees
  • 1 Franse baguette (afbak)

 

Bereiding:

Bak de baguette af volgens omschrijving op de verpakking. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes met de komijn op middelhoog vuur voor 5 minuten. Voeg het water en de bouillontablet toe. Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon. Breng aan de kook, voeg de wokgroenten toe en laat 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de stokbrood.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 507 kcal

Eiwit: 31,7 gram

Koolhydraten: 48,5 gram

  • waarvan suikers: 8,7 gram

Vet: 18,5 gram

Vezels: 10,2 gram

Zout: 4,8 gram

OOSTERSE SOEP MET PINDAKAAS EN KALKOENSPEKJES
PDF – 786,6 KB 196 downloads

🇬🇧

ORIENTAL SOUP WITH PEANUT BUTTER AND TURKEY BACON

 

2 persons / 507 kcal per person

 

Ingredients:

  • 150 grams of lean turkey bacon strips
  • ½ teaspoon of cumin
  • 1 chicken stock tablet
  • 500 ml of hot water
  • 2 tablespoons peanut butter natural
  • 400 grams of Chinese wok vegetables
  • 1 French baguette (bake-off)

 

Preparation:

Bake the baguette according to the description on the packaging. Heat a frying pan without oil or butter and fry the bacon strips with the cumin over medium heat for 5 minutes. Add the water and the bouillon tablet. Stir the peanut butter with a splash of hot water and add to the stock. Bring to the boil, add the wok vegetables and simmer for 8 minutes with the lid on the pan. Divide the soup between the bowls and serve with the baguette.

 

Nutritional value per person:

Energy: 507 kcal

Protein: 31.7 grams

Carbohydrates: 48.5 grams

  • including sugars: 8.7 grams

Fat: 18.5 grams

Fiber: 10.2 grams

Salt: 4.8 grams

ORIENTAL SOUP WITH PEANUT BUTTER AND TURKEY BACON
PDF – 776,6 KB 184 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @maggi_nederland @verstegennl

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2020 nr. 02

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.