ITALIAANSE QUICHE MET KALKOEN EN SALADE CAPRESE / ITALIAN QUICHE WITH TURKEY AND SALAD CAPRESE

Een heerlijk kruidige quiche met een frisse salade. Alleen merkte ik op bij het verwerken van de data dat ik vergeten ben om de salade te besprenkelen met olie. Ik vergeet wel vaker iets als ‘final touch’ 😊.  

🍽

A wonderfully spicy quiche with a fresh salad. Only when processing the data I noticed that I forgot to drizzle the salad with oil. I often forget something like final touch 😊.

πŸ‡³πŸ‡±

ITALIAANSE QUICHE MET KALKOEN EN SALADE CAPRESE

 

4 personen / 494 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 grote ui
  • 250 gram mozzarella
  • 150 gram magere spekreepjes kalkoen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 600 gram tomaten
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, kalkoen spekreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng verder op smaak met verse peper en wat zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven. Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Leg de tomaat en mozzarella om en om op een schaal of bord. Besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 494 kcal

Eiwit: 30,1 gram

Koolhydraten: 33,1 gram

  • waarvan suikers: 7,2 gram

Vet: 26,0 gram

Vezels: 2,2 gram

Zout: 2,5 gram

ITALIAANSE QUICHE MET KALKOEN EN SALADE CAPRESE
PDF – 1,7 MB 178 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

ITALIAN QUICHE WITH TURKEY AND SALAD CAPRESE

 

4 persons / 494 kcal per person

 

Ingredients

  • 5 slices of frozen puff pastry
  • 4 medium eggs
  • 1 large onion
  • 250 grams of mozzarella
  • 150 grams of lean turkey bacon
  • 1 tablespoon of Italian herbs
  • 600 grams of tomatoes
  • 15 grams of fresh basil
  • 1 tablespoon of olive oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 180 °C. Line the quiche tin with the puff pastry and trim the edges. Prick some holes in the dough with a fork. Beat the eggs in a bowl. Chop the onion. Cut half of the mozzarella into 1 x 1 cm cubes. Add the onion, mozzarella cubes, turkey bacon and Italian herbs to the beaten eggs and mix. Season with fresh pepper and some salt. Divide the egg mixture over the quiche tin and bake the quiche in the oven for about 35 minutes. In the meantime slice the rest of the mozzarella and tomatoes. Coarsely chop the basil leaves. Place the tomato and mozzarella alternately on a platter or plate. Drizzle with the oil and sprinkle with the basil and pepper. Serve the caprese salad with the quiche.

 

Nutritional value per person:

Energy: 494 kcal

Protein: 30.1 grams

Carbohydrates: 33.1 grams

  • including sugars: 7.2 grams

Fat: 26.0 grams

Fiber: 2.2 grams

Salt: 2.5 grams

ITALIAN QUICHE WITH TURKEY AND SALAD CAPRESE
PDF – 1,7 MB 182 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @koopmansbakken #mozzarella #quiche #koopmans

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande magazine 2019 nr. 06

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.