KIPGEHAKTBALLETJES MET PAPRIKA IN ZOETZURE SAUS / CHICKEN MEATBALLS WITH PAPRIKA IN SWEET AND SOUR SAUCE

Het recept even eigen gemaakt door kipgehakt te gebruiken. Een zeer eenvoudige saus maar met een goede smaak. Natuurlijk ook lekker met kipstukjes of vega kipstuckjes.

🍽

Made the recipe our own by using minced chicken. A very simple sauce but with a good taste. Of course also delicious with chicken pieces or vegetarian chicken pieces.

🇳🇱

KIPGEHAKTBALLETJES MET PAPRIKA IN ZOETZURE SAUS

 

2 personen / 590 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram rijst
  • 1½ paprika
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes in blik
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 140 gram ananasschijven op sap (uitlekgewicht)
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Kruid het gehakt met peper en wat zout en kneed het tot balletjes walnoot grote. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes 2 minuten aan en voeg de paprika toe, bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en zoete chilisaus toe en stoof op laag vuur voor ca. 8 min. met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat de ananas uitlekken. Snijd de ananas in stukken en roer door de zoetzure saus. Serveer de zoetzure saus met de rijst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 590 kcal

Eiwit: 19,7 gram

Koolhydraten: 78,3 gram

  • waarvan suikers: 28,1 gram

Vet: 20,4 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 1,5 gram

KIPGEHAKTBALLETJES MET PAPRIKA IN ZOETZURE SAUS
PDF – 679,8 KB 173 downloads

🇬🇧

CHICKEN MEATBALLS WITH PAPRIKA IN SWEET AND SOUR SAUCE

 

2 persons / 590 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of rice
  • 1½ bell pepper
  • 150 grams of minced chicken
  • 1 tablespoon of oil
  • 200 grams of canned tomatoes
  • 3 tablespoons of sweet chili sauce
  • 140 grams of pineapple slices in juice (drained weight)
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to the directions on the package. Drain and let stand until use. Cut the peppers into thin strips. Season the minced meat with pepper and some salt and knead into walnut size balls. Heat the oil in a frying pan and fry the meatballs for 2 minutes and add the bell pepper, fry for 5 minutes over medium heat. Add the tomato cubes and sweet chili sauce and stew on low heat for about 8 minutes with the lid on the pan. Season with salt and pepper. Drain the pineapple. Cut the pineapple into pieces and stir into the sweet and sour sauce. Serve the sweet and sour sauce with the rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 590 kcal

Protein: 19.7 grams

Carbohydrates: 78.3 grams

  • including sugars: 28.1 grams

Fat: 20.4 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 1.5 grams

CHICKEN MEATBALLS WITH PAPRIKA IN SWEET AND SOUR SAUCE
PDF – 668,6 KB 159 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @gotan_nl @delmonte_nl @delmontefresh

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Magazine 2021 nr. 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb