

Vandaag weer eens een gerecht gemaakt welke ik voorbij heb zien komen op Instagram en hierbij heb opgeslagen. Bij mede foodblogger @familie.over.de.kook (Instagram) zag ik dit gerecht. Een klein beetje aangepast om te komen tot mijn max600kcal. Maar wat een heerlijk pittig gerecht is dit. Ik snap wel dat de familie ‘over de kook’ dit super lekker vinden en het gepost hebben.
🍽
Today I made another dish which I saw on Instagram and saved it. I saw this dish at fellow food blogger @familie.over.de.kook (Instagram). Adjusted a little bit to get to my max600kcal. But what a delicious spicy dish this is. I understand that the family "about the cooking (over de kook)" really likes this and posted it.
🇳🇱
AZIATISCHE KIP MET KRUIDIGE RIJST
2 personen / 571 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 250 gram kippendijfilet
- ¼ eetlepel olie
- 1 rode paprika
- 1½ teentje knoflook
- 1½ centimeter gember
- ½ rode ui
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel chilisaus
- ½ eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maïzena
- 1 bosui / salade ui
- 20 gram cashewnoten
- 130 gram pandanrijst
- ½ ui
- ¼ groentebouillonblokje
- peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui fijn. Verhit een kookpan zonder olie en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg de bouillonblokje verkruimeld toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg de rijst toe en bak deze ook kort mee. Voeg 235 ml heet water toe, breng aan de kook laat deze 8 minuten zachtjes koken. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. De rode ui in halve ringen. Rasp de knoflook en gember fijn. Snijd de kip in kleine stukjes. Bestrooi de kip met een peper, zout en ½ eetlepel maizena. Verhit een de olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin en gaar aan. Haal de kip uit de pan en bak kort de paprika met de rode ui, knoflook, gember en sambal. Voeg dan de ketjap, sojasaus, basterdsuiker, chilisaus, citroensap en 75 ml water toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuutjes zachtjes koken. Meng ½ theelepel maïzena met een scheutje koud water. Roer dit door de saus. Voeg de kip weer toe en warm dit in de saus. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de cashewnoten grof. Serveer dit bij de rijst en Aziatische kip.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 571 kcal
Eiwit: 34,2 gram
Koolhydraten: 65,9 gram
- waarvan suikers: 11,9 gram
Vet: 17,7 gram
Vezels: 3,5 gram
Zout: 4,9 gram
🇬🇧
ASIAN CHICKEN WITH SPICY RICE
2 persons / 571 kcal per person
Ingredients:
- 250 grams of chicken thigh fillet
- ¼ tablespoon of oil
- 1 red bell pepper
- 1½ clove of garlic
- 1½ centimeters of ginger
- ½ red onion
- 2 tablespoons of soy sauce
- 1 tablespoon of sweet soy sauce
- 1 tablespoon chili sauce
- ½ tablespoon of brown sugar
- 1 teaspoon of sambal oelek
- ½ tablespoon of lemon juice
- 1 tablespoon of cornstarch
- 1 spring onion / salad onion
- 20 grams of cashew nuts
- 130 grams of pandan rice
- ½ onion
- ¼ vegetable stock cube
- pepper and salt
Preparation:
Finely chop the onion. Heat a saucepan without oil and briefly fry the onions until translucent. Add the crumbled stock cube and fry for a few seconds. Add the rice and fry it briefly. Add 235 ml hot water, bring to a boil and simmer for 8 minutes. Remove the rice from the heat and then let it rest for 10-15 minutes with the lid on the pan. Meanwhile cut the bell pepper into thin strips. The red onion in half rings. Finely grate the garlic and ginger. Cut the chicken into small pieces. Sprinkle the chicken with pepper, salt and ½ tablespoon of cornstarch. Heat the oil in a wok or frying pan and fry the chicken until golden brown and done. Remove the chicken from the pan and briefly fry the bell pepper with the red onion, garlic, ginger and sambal. Then add the soy sauce, sweet soy sauce, brown sugar, chili sauce, lemon juice and 75 ml water. Bring to a boil and simmer for 5 minutes. Mix ½ teaspoon of cornstarch with a splash of cold water. Stir this through the sauce. Add the chicken again and warm it in the sauce. Cut the spring onion into thin rings and coarsely chop the cashew nuts. Serve this with the rice and Asian chicken.
Nutritional value per person:
Energy: 571 kcal
Protein: 34.2 grams
Carbohydrates: 65.9 grams
- including sugars: 11.9 grams
Fat: 17.7 grams
Fiber: 3.5 grams
Salt: 4.9 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @conimex_official @gotan_nl @knorrnederland @giancarlo.polenghi @vangilse.nl #maizena #conimex
Bron: www.familieoverdekook.nl @familie.over.de.kook (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties