

Gister was het weer eens tijd om speciaal voor mijn moeder te koken. Ik vind het dan wel makkelijk om thuis al voorbereidingen getroffen te hebben, in dit geval heb ik de taart al thuis gebakken en bij haar in de oven opgewarmd.
Het was weer een geslaagde avond met een heerlijke kruidige quiche. We hebben er alle weer van gesmuld.
🍽
Yesterday it was time to cook especially for my mother. I find it easy to have already made preparations at home, in this case I have already baked the quiche at home and warmed it up in the oven.
It was another successful evening with a delicious spicy quiche. We all enjoyed it again.
🇳🇱
QUICHE MET KIP EN CHAMPIGNONS
4 personen / 503 kcal per persoon
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 250 gram kipreepjes
- 4 scharreleieren
- 125 ml kookroom
- 70 gram rucola
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 100 gram romaatjes
- peper en zout
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 4 minuten al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor en bak nog 2 minuten mee. Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor het serveren. Klop ondertussen 1 eetlepel olie met de azijn en peper tot een dressing. Schep de rucola om met de dressing. Voeg de romaatjes toe aan de salade.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 503 kcal
Eiwit: 30,2 gram
Koolhydraten: 28,7 gram
- waarvan suikers: 8,0 gram
Vet: 28,8 gram
Vezels: 4,7 gram
Zout: 1,9 gram
🇬🇧
QUICHE WITH CHICKEN AND MUSHROOMS
4 persons / 503 kcal per person
Ingredients
- 5 slices of frozen puff pastry
- 250 grams of mushrooms
- 2 tablespoons of olive oil
- 400 grams of Italian stir-fry vegetable mushrooms
- 1 tablespoon of dried thyme
- 250 grams of chicken strips
- 4 free-range eggs
- 125 ml of cooking cream
- 70 grams of arugula
- 1 teaspoon of balsamic vinegar
- 100 grams of creams
- pepper and salt
Preparation:
Let the slices of puff pastry thaw. Preheat the oven to 180 °C. Line the pie or quiche tin with the puff pastry. Cut the mushrooms into slices. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the mushrooms, stir-fry vegetables, thyme and pepper over a high heat for 4 minutes. Mix in the chicken strips and bake for another 2 minutes. In the meantime, beat the eggs with the cooking cream, pepper and salt and mix with the vegetable-chicken mixture. Divide the mixture over the puff pastry and bake the quiche for about 45 minutes until golden brown and done in the middle of the oven. Cover with aluminum foil if the cake gets too dark. Remove from oven and let cool 10 minutes before serving. Meanwhile, mix 1 tablespoon of oil with the vinegar and pepper to make a dressing. Spoon the arugula with the dressing. Add the tomatoes to the salad.
Nutritional value per person:
Energy: 503 kcal
Protein: 30.2 grams
Carbohydrates: 28.7 grams
- including sugars: 8.0 grams
Fat: 28.8 grams
Fiber: 4.7 grams
Salt: 1.9 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Receptkaart 2020 week 41-42
Reactie plaatsen
Reacties