


Vandaag een recept welke komt uit de nieuwste Allerhande 2021 nr. 01van AH, iets aangepast maar wat een topper. Ik gebruik i.p.v. kipfilet altijd kippendijfilet, deze wordt niet droog bij het bakken. Ook heb ik vastkokende aardappelen gebruikt uit noodzaak, aangezien de andere niet voorhanden waren, maar ook deze kunnen perfect gebruikt worden voor een puree. Ik ben nog aan het nagenieten van dit gerecht, volgens mij komen alle primaire smaken terug. Ik zeg probeer dit zekers.
🍽
Today a recipe which comes from the latest Allerhande (Food Magazine) 2021 no. 01 from AH (Dutch Supermarket) slightly adjusted but what a winner. I always use chicken thigh fillet instead of chicken fillet, it does not get dry when baking. I also used dry boiled potatoes out of necessity, as the others were not available, but these can also be used perfectly for a puree. I am still enjoying this dish, I think all the primary flavors are coming back. I say try this for sure.
🇳🇱
MOZZARELLA-KIPPENDIJFILET MET PREI-AARDAPPELPUREE
2 personen / 566 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 teen knoflook
- 10 gram verse platte peterselie
- 125 gram cherrytomaten
- 50 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepels olijfolie
- 150 gram kippendijfilet
- 125 gram mozzarella
- 400 gram (kruimige) aardappels
- 150 gram prei
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn. Halveer de tomaten. Meng de tomatenpuree met de knoflook, balsamico, chilivlokken, de helft van de olie en de helft peterselie. Meng de helft van de saus met de tomaatjes, verdeel over de ovenschaal en rooster net boven het midden van de oven ca. 30 min. Halveer de kippendijfilets. Leg in een kom en meng goed met de rest van de tomatensaus, laat even staan. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in 4 plakjes. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Vang ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Schep de tomaatjes na 15 minuten roosteren om en leg de kip ertussen. Verdeel de mozzarella over de kip en rooster nog 15 min. tot de kip gaar is en de mozzarella goudbruin. Snijd het kontje en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 minuten heel zacht. Schep regelmatig om. Meng de aardappelen met een ¼ kopje kookvocht (per 2 personen) en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot en schep de tomaat en wat van het bakvocht erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 566 kcal
Eiwit: 32,6 gram
Koolhydraten: 47,7 gram
- waarvan suikers: 12,4 gram
Vet: 25,3 gram
Vezels: 7,5 gram
Zout: 1,6 gram
🇬🇧
MOZZARELLA CHICKEN THIGH FILLET WITH LEEK AND POTATO PUREE
2 persons / 566 kcal per person
Ingredients:
- 1 clove of garlic
- 10 grams of fresh flat parsley
- 125 grams of cherry tomatoes
- 50 grams of tomato puree
- 1 tablespoon of balsamic vinegar
- ½ teaspoon of chili flakes
- 1 tablespoons of olive oil
- 150 grams of chicken thigh fillet
- 125 grams of mozzarella
- 400 grams of (floury) potatoes
- 150 grams of leek
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 200 °C. Slice the garlic and finely chop the parsley. Cut the tomatoes in half. Mix the tomato puree with the garlic, balsamic vinegar, chili flakes, half the oil and half parsley. Mix half of the sauce with the tomatoes, divide over the oven dish and grill just above the middle of the oven for about 30 minutes. Cut the chicken thigh fillets in half. Place in a bowl and mix well with the rest of the tomato sauce, let stand. Drain the mozzarella well and cut into 4 slices. Boil the potatoes in plenty of water with salt for 20 minutes. Collect ½ cup of cooking water (per 2 persons). After roasting for 15 minutes, turn the tomatoes over and place the chicken in between. Divide the mozzarella over the chicken and roast for another 15 minutes until the chicken is cooked and the mozzarella is golden brown. Cut the butt and 2-3 cm off the green part of the leek. Cut the part that is left in half lengthwise. Wash and drain well in a colander. Cut into half rings of ½ cm. Heat the rest of the oil in a frying pan and fry the leek very soft for 10 minutes on very low heat. Toss regularly. Mix the potatoes with cooking water and mash with the mashed potato masher. Add the leek and season with salt and pepper. Serve the mozzarella chicken with the stew and spoon the tomato and some of the cooking liquid over it. Sprinkle with the rest of the parsley.
Nutritional value per person:
Energy: 566 kcal
Protein: 32.6 grams
Carbohydrates: 47.7 grams
- including sugars: 12.4 grams
Fat: 25.3 grams
Fiber: 7.5 grams
Salt: 1.6 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #stamppot
Bron: AH Allerhande Magazine 2021 nr. 01
Reactie plaatsen
Reacties