

Vandaag weer een lekker Chinees gerecht op tafel. Een zoetzure saus samen met kip en puntpaprika. Ik heb het originele recept van de allerhande wat aangepast omdat ik niet alle ingrediënten voorhanden had. Maar het was op deze wijze ook superlekker.
Heb je zelf nog wat gember dan kan je deze ook nog toevoegen in de saus. Ik heb ketjap gebruikt i.p.v. sojasaus. Beide kunnen gebruikt worden alleen het gehalte van de suiker is dan wel hoger met de ketjap.
🍽
Today another delicious Chinese dish on the table. A sweet and sour sauce with chicken and pointed pepper. I have adapted the original recipe from Allerhande (Dutch Food Magazine) because I didn't have all the ingredients available. But it was also super delicious this way.
If you have some ginger yourself, you can also add it to the sauce. I used soy sauce instead of soy sauce. Both can be used, only the content of the sugar is higher with the soy sauce.
🇳🇱
KIP IN ZOETZURE SAUS MET PUNTPAPRIKA EN RIJST
2 personen / 575 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 teen knoflook
- 2 rode puntpaprika's
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 70 gram tomatenpuree
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- ½ kippenbouillontablet
- 1 eetlepel (zoete) sojasaus
- 200 ml kokend water
- 130 gram rijst
- 125 gram verse ananasstukjes
- zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens omschrijving op de verpaking. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de kipfilet in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 seconde. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Roer de chilisaus, bouillontablet, sojasaus en het hete water erdoor tot een gladde saus. Breng al roerend aan de kook, voeg de paprika en kip toe en laat 10 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Halveer de ananasblokjes. Roer de ananas met het sap door de zoetzure kip. Serveer de zoetzure kip samen met de rijst.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 575 kcal
Eiwit: 26,9 gram
Koolhydraten: 73,8 gram
- waarvan suikers: 25,7 gram
Vet: 16,3 gram
Vezels: 6,0 gram
Zout: 2,6 gram
🇬🇧
CHICKEN IN SWEET AND SOUR SAUCE WITH POINTED SWEET PEPPER AND RICE
2 persons / 575 kcal per person
Ingredients:
- 1 clove of garlic
- 2 red pointed sweet peppers
- 200 grams of chicken fillet
- 1 tablespoon of oil
- 70 grams of tomato paste
- 3 tablespoons of sweet chili sauce
- ½ chicken stock tablet
- 1 tablespoon of (sweet) soy sauce
- 200 ml of boiling water
- 130 grams of rice
- 125 grams of fresh pineapple pieces
- salt
Preparation:
Cook the rice according to the description on the package. Clean and finely chop the garlic. Wash the peppers, remove the stalk and seeds with a sharp knife. Cut the pulp into thin rings. Cut the chicken fillet into 2 cm pieces. Heat the oil in a frying pan and fry the garlic for 30 seconds. Add the tomato paste and cook for 1 minute. Stir in the chili sauce, stock cube, soy sauce and hot water until a smooth sauce. Bring to the boil while stirring, add the pepper and chicken and simmer for 10 minutes on low heat with the lid on the pan. Stir frequently. Cut the pineapple cubes in half. Stir the pineapple with the juice into the sweet and sour chicken. Serve the sweet and sour chicken with the rice.
Nutritional value per person:
Energy: 575 kcal
Protein: 26.9 grams
Carbohydrates: 73.8 grams
- including sugars: 25.7 grams
Fat: 16.3 grams
Fiber: 6.0 grams
Salt: 2.6 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @gotan_nl @maggi_nederland
Bron: Allerhande Box week 24 2017 , Allerhande Box Week 50 2017
Reactie plaatsen
Reacties