KIP KETJAP MET SPERZIEBONEN EN RIJST / CHICKEN KETJAP WITH GREEN BEANS AND RICE

Wat een heerlijk gerecht is deze kip ketjap. Het leek wel een feestmaal op deze doodgewone maandagavond.

🍽

What a delicious dish this chicken soy sauce is. It seemed like a feast on this ordinary Monday evening.

🇳🇱

KIP KETJAP MET SPERZIEBONEN EN RIJST

 

2 personen / 548 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kipdijfiletreepjes
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ eetlepel wit sesamzaad
  • 300 gram sperziebonen
  • ½ eetlepel ‘sweet chili sauce’
  • 130 gram basmati rijst
  • 100 gram atjar tjampoer
  • zout

 

Bereiden

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de chilisaus. Laat de atjar uitlekken. Schep de rijst op het bord of kom en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover of omheen. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 548 kcal

Eiwit: 28,9 gram

Koolhydraten: 68,1 gram

  • waarvan suikers: 7,4 gram

Vet: 17,5 gram

Vezels: 7,5 gram

Zout: 3,7 gram

🇬🇧

CHICKEN KETJAP WITH GREEN BEANS AND RICE

 

2 persons / 548 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 tablespoon of oil
  • 200 grams of chicken thigh fillet strips
  • 1 teaspoon of chopped ginger
  • 2 tablespoons of sweet soy sauce
  • ½ tablespoon of white sesame seeds
  • 300 grams of green beans
  • ½ tablespoon of sweet chili sauce
  • 130 grams of basmati rice
  • 100 grams of acar
  • salt

 

Prepare

Prepare the rice according to the directions on the package and stir. Heat the oil in a wok and fry the chicken, ginger, soy sauce and half of the sesame seeds for 10 minutes on high heat until golden brown and done. Toss regularly. In the meantime, cook the green beans al dente for 8 minutes. Drain and toss with the chili sauce. Let the acar drain. Spoon the rice onto the plate or bowl and divide the chicken, beans and acar into components over or around it. Sprinkle with the rest of the sesame seeds.

 

Nutritional value per person:

Energy: 548 kcal

Protein: 28.9 grams

Carbohydrates: 68.1 grams

  • including sugars: 7.4 grams

Fat: 17.5 grams

Fiber: 7.5 grams

Salt: 3.7 grams

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande

#kanker #cancer @gotan_nl @lassie_official

 

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2020 week 41-42

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.