KIP PIZZAIOLA MET PASTA / CHICKEN PIZZAIOLA WITH PASTA

Vandaag ook een recept welke ik bij een andere foodblogger heb terug gevonden. Dit keer van Jorrit & Sofie op hun website www.lekkerensimpel.com. Ze zijn ook te vinden op Instagram @lekkerensimpel.

Zelf schreven ze ‘Kip pizzaiola: kip uit de oven in tomatensaus met oregano, kaas en olijven. Lekker, makkelijk en weer eens wat anders! Serveer de kip pizzaiola bijvoorbeeld met pasta, couscous of rijst. Of wat dacht je van een ciabatta en caprese salade’.

Zelf heb ik al een keer kalkoen pizzaiola gemaakt, toen gegeten samen met ciabatta. De kip pizzaiola is heerlijk fris, zoetig door de tomaten, kruidig door de oregano en knoflook. En de olijven zijn een perfecte toevoeging.

Dank Jorrit & Sofie voor de inspiratie om het gerecht net even anders te maken.

🍽

Today also a recipe which I found at another food blogger. This time from Jorrit & Sofie on their website www.lekkerensimpel.com. They can also be found on Instagram @lekkerensimpel.

They themselves wrote "Chicken pizzaiola: chicken from the oven in tomato sauce with oregano, cheese and olives. Tasty, easy and something different! Serve the chicken pizzaiola with pasta, couscous or rice, for example. Or how about a ciabatta and caprese salad ".

I once made turkey pizzaiola myself, ate it together with ciabatta. This chicken pizzaiola is wonderfully fresh, sweet because of the tomatoes, spicy because of the oregano and garlic. And the olives are a perfect addition.

Thanks Jorrit & Sofie for the inspiration to make the dish slightly different.

🇳🇱

KIP PIZZAIOLA MET PASTA

 

2 personen / 516 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 kipdijfilets
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 40 gram olijven
  • 30 gram geraspte kaas
  • 6 gram bloem
  • 120 gram pasta
  • zout en peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de olijven in stukjes. Giet een ½ el olie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook een paar minuten en voeg dan de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat de saus minimaal 10 minuten pruttelen zodat de saus een beetje inkookt. Breng de kipdijfilets op smaak met zout en peper en wentel ze even door de bloem. Giet de rest van de olie in een andere pan en bak de kip rondom bruin. Hij hoeft van binnen nog niet te gaar te zijn. Giet de saus in een ovenschaal en leg de kipfilets in de saus. Verdeel een klein beetje van de saus over de kipfilets en verdeel de olijven eroverheen en strooi tot slot wat geraspte kaas er overheen. Bak de pizzaiola kip ongeveer 15 minuten in de oven. Ondertussen kun je de pasta koken. Serveer de pasta met de saus en kip.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 516 kcal

Eiwit: 31,1 gram

Koolhydraten: 40,5 gram

  • waarvan suikers: 9,3 gram

Vet: 24,0 gram

Vezels: 4,8 gram

Zout: 2,9 gram

KIP PIZZAIOLA MET PASTA
PDF – 923,2 KB 203 downloads

🇬🇧

CHICKEN PIZZAIOLA WITH PASTA

 

2 persons / 516 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 chicken thigh fillets
  • 1 tablespoon of oil
  • 400 grams of diced tomatoes
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 teaspoon of oregano
  • 40 grams of olives
  • 30 grams of grated cheese
  • 6 grams of flour
  • 120 grams of pasta
  • salt and pepper

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Chop the onion, chop the garlic and cut the olives into pieces. Pour ½ tbsp oil into a frying pan. Sauté the onion and garlic for a few minutes and then add the diced tomatoes and herbs. Let the sauce simmer for at least 10 minutes so that the sauce reduces slightly. Season the chicken thigh fillets with salt and pepper and toss them briefly in the flour. Pour the rest of the oil into another pan and brown the chicken all around. It does not have to be overcooked on the inside. Pour the sauce into an oven dish and place the chicken fillets in the sauce. Divide a little bit of the sauce over the chicken breasts and spread the olives on top and finally sprinkle some grated cheese on top. Bake the pizzaiola chicken in the oven for about 15 minutes. In the meantime, you can cook the pasta. Serve the pasta with the sauce and chicken.

 

Nutritional value per person:

Energy: 516 kcal

Protein: 31.1 grams

Carbohydrates: 40.5 grams

  • including sugars: 9.3 grams

Fat: 24.0 grams

Fiber: 4.8 grams

Salt: 2.9 grams

CHICKEN PIZZAIOLA WITH PASTA
PDF – 921,4 KB 201 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer @verstegennl #pizzaiola

 

Bron: www.lekkerensimpel.com / @lekkerensimpel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.