

Dit keer heb ik een vegetarisch gerecht veranderd naar eentje met kip. Er lag nog wat in de koelkast, vandaar. Het gerecht is ook te maken met vega kipstukjes.
Heerlijk om je eigen kerriesaus te maken, je kan het zo kruidig maken als je zelf wilt.
🍽
This time I changed a vegetarian dish to one with chicken. There was still some in the fridge. The dish can also be made with vegetarian chicken pieces.
Delicious to make your own curry sauce, you can make it as spicy as you want.
🇳🇱
KIP KERRIE MET RIJST
2 personen / 570 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 130 gram rijst
- 1 ui
- 200 gram sperziebonen
- 7 gram peterselie
- 1 eetlepel kerrie
- 150 gram kipdijfilet
- 100 ml kokosmelk
- 20 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik. Snipper ondertussen de ui. Snijd de peterselie fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de kip en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken. Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over 2 borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 570 kcal
Eiwit: 22,1 gram
Koolhydraten: 62,4 gram
- waarvan suikers: 3,8 gram
Vet: 25,7 gram
Vezels: 6,8 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
CHICKEN CURRY WITH RICE
2 persons / 570 kcal per person
Ingredients:
- 130 grams of rice
- 1 onion
- 200 grams of green beans
- 7 grams of parsley
- 1 tablespoon of curry
- 150 grams of chicken thigh fillet
- 100 ml coconut milk
- 20 grams of butter
- 1 tablespoon of flour
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to the directions on the package. Leave covered until use. Chop the onion in the meantime. Finely chop the parsley. Cut the chicken thigh fillet into cubes. Heat the butter in a frying pan and fry the onion with the curry, pepper and salt for 5 minutes on low heat. Stir frequently. Add the chicken and flour and fry for 3 minutes, stirring on medium heat. Add the coconut milk and 100 ml water and bring to the boil while stirring so that the sauce binds. Cook on low heat for 5 minutes. Meanwhile, cook the green beans al dente for 7 minutes. Stir ¾ of the parsley into the rice. Divide the beans and the rice between 2 plates. Spoon the curry on top and sprinkle with the rest of the parsley.
Nutritional value per person:
Energy: 570 kcal
Protein: 22.1 grams
Carbohydrates: 62.4 grams
- including sugars: 3.8 grams
Fat: 25.7 grams
Fiber: 6.8 grams
Salt: 1.2 grams
Reactie plaatsen
Reacties