

Ooooh wat een leuk gerecht is dit weer. Lekker zoet van de tomaat en de paprika en kruidig door de knoflook en de oregano. Door het te presenteren in een eigen ovenschaaltje maak je het nog leuker.
🍽
Ooooh what a nice dish this is again. Nice and sweet from the tomato and bell pepper and spicy with the garlic and oregano. You can make it even more fun by presenting it in your own oven dish.
🇳🇱
KALKOENFILET ALLA PIZZAIOLA
2 personen / 527 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 230 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook
- 200 gram gepelde tomaten in blik
- 75 gram mozzarella
- 1½ paprika
- ½ afbak ciabatta
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Bestrooi de deze met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 min. per kant aan en leg in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de oregano. Snijd 1 teen knoflook fijn en fruit deze in dezelfde pan ca. 1 min. Voeg de tomaten toe. Druk ze met de spatel stuk en laat in 5 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover. Bak de kalkoenfilet 15-20 min. in de oven. Bak de laatste 10 minuten de ciabatta mee in de oven. Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 min. beetgaar. Snijd 1 teen knoflook fijn en bak deze 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabatta in sneetjes. Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 527 kcal
Eiwit: 42,7 gram
Koolhydraten: 38,6 gram
- waarvan suikers: 8,0 gram
Vet: 21,4 gram
Vezels: 4,3 gram
Zout: 2,0 gram
🇬🇧
TURKEY FILLET ALLA PIZZAIOLA
2 persons / 527 kcal per person
Ingredients:
- 230 grams of turkey fillet
- 2 tablespoons of olive oil
- 1 teaspoon of dried oregano
- 2 cloves of garlic
- 200 grams of peeled canned tomatoes
- 75 grams of mozzarella
- 1½ bell peppers
- ½ bake-off ciabatta
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 200 °C. Cut the turkey breast into slices. Sprinkle this with salt and pepper. Grease the baking dish. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan. Fry the turkey breast for 1 minute on each side and place in the oven dish. Sprinkle with half of the oregano. Finely chop 1 clove of garlic and fry it in the same pan for about 1 minute. Add the tomatoes. Use the spatula to crush them and let it boil for 5 minutes to a thick sauce. Season with the rest of the oregano, pepper and salt if desired. Slice the mozzarella. Spoon the sauce over the meat and spread the mozzarella on top. Bake the turkey breast in the oven for 15-20 minutes. Bake the ciabatta for the last 10 minutes in the oven. In the meantime, cut the bell peppers into strips. Heat the rest of the oil in a wok. Fry the bell pepper al dente for 4 minutes. Finely chop 1 clove of garlic and fry it for 1 minute. Season with pepper and salt if desired. Cut the ciabatta into slices. Serve the turkey breast with the bell pepper and the ciabatta.
Nutritional value per person:
Energy: 527 kcal
Protein: 42.7 grams
Carbohydrates: 38.6 grams
- including sugars: 8.0 grams
Fat: 21.4 grams
Fiber: 4.3 grams
Salt: 2.0 grams
Bron: AH Allerhande Magazine 2011 nr. 08
Reactie plaatsen
Reacties