


Soms heb je van die dagen dat je je niet happy voelt. Dan moet je een gerecht als dit maken. Wat een plaatje is deze taart en wat een smaak, dit brengt een glimlach op je gezicht.
Morgen gaan we bij de lunch genieten van de andere helft, kijk er nu al naar uit.
🍽
Sometimes you have those days when you don't feel happy. Then you have to make a dish like this. What a picture this cake is and what a taste, it brings a smile to your face.
Tomorrow we will enjoy the other half of the pie at lunch, looking forward to it now.
🇳🇱
HARTIGE TAART MET GEROOKTE KIP EN PAPRIKA
4 personen / 359 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 5 plakken hartige taartdeeg
- 3 paprika’s
- 250 gram gerookte kipfiletreepjes
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 4 eieren
- 200 gram ‘cottage cheese’
- 12½ gram verse bieslook
- 150 gram veldsla
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de hartige taart deeg en bekleed de quichevorm. Prik de bodem van deeg met een vork in. Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes. Meng in een kom de paprika en kipreepjes met balsamico azijn en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het kipmengsel over de taartbodem. Klop in een kom de eieren los en schep er ’cottage cheese’ doorheen. Knip de helft van het bakje bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over taartvulling. Bak nu de hartige taart in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen. Snijd de taart in punten. Verdeel de salade over grote borden en leg op elk bord 2 punten taart.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 359 kcal
Eiwit: 29,9 gram
Koolhydraten: 33,5 gram
- waarvan suikers: 6,0 gram
Vet: 10,7 gram
Vezels: 2,6 gram
Zout: 2,8 gram
🇬🇧
SAVORY PIE WITH SMOKED CHICKEN AND PAPRIKA
4 persons / 359 kcal per person
Ingredients:
- 5 slices of savory pie dough
- 3 bell peppers
- 250 grams of smoked chicken fillet strips
- 2 tablespoons of balsamic vinegar
- 4 eggs
- 200 grams of cottage cheese
- 12½ grams of fresh chives
- 150 grams of lamb's lettuce
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 200 °C. Defrost the dough and line the quiche tin. Prick the bottom of the dough with a fork. Clean the bell peppers and cut into very thin strips. In a bowl, mix the bell pepper and chicken strips with balsamic vinegar and add salt and pepper to taste. Divide the chicken mixture over the pie crust. In a bowl, beat the eggs and add cottage cheese. Finely chop half the cup of chives on top and add salt and pepper to taste. Divide the egg mixture over the pie filling. Bake the savory pie in the middle of the oven for about 35 minutes until golden brown and done. Let the cake cool slightly. Cut the cake into wedges. Divide the salad over large plates and place 2 slices of cake on each plate.
Nutritional value per person:
Energy: 359 kcal
Protein: 29.9 grams
Carbohydrates: 33.5 grams
- including sugars: 6.0 grams
Fat: 10.7 grams
Fiber: 2.6 grams
Salt: 2.8 grams
Bron: Origineel recept AH Allerhande Receptkaart 2008 week 52-01
Reactie plaatsen
Reacties