

Ook de originele recept van dit gerecht komt bij de @Jumbo ‘wat eten we vandaag’ vandaan. Ook dit gerecht heb ik wat aangepast, zo heb ik aan het einde niet de saus alvast gemend met de pasta, zou zo zonde zijn van de mooie pasta kleuren. En ja de salade pasta van @granditalianl kan ook gerust warm gegeten worden.
Wat is dit een feest om te zien op het bord. We hebben hier weer van genoten.
🍽
The original recipe for this dish also comes from the @Jumbo ‘wat eten we vandaag’ (what are we eating today). I have also adjusted this a bit, for example, I didn't mix the sauce with the pasta at the end, it would be a waste of the beautiful pasta colors. And yes, @granditalianls salad pasta can also be eaten warm.
What a joy this is to see on the plate. We enjoyed this again.
🇳🇱
KIPSPIESJES MET COURGETTE EN AUBERGINE
2 personen / 557 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 middelgrote ui
- 1 tenen knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 200 gram tomatenblokjes
- ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 gram kippendijen
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 130 gram penne
- peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ½ el olijfolie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel in 25 min. zachtjes tot een dikke saus koken. Roer regelmatig. Snijd intussen de kip, courgette en aubergine in blokjes van ~2 cm en rijg ze om en om aan de satéprikkers. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook en Italiaanse kruiden. Verhit de contactgrillpan op hoog vuur. Gril de spiesjes in 8-10 min gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen met het bakkwastje met de kruidenolie. Breng op smaak. Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de tomatensaus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de penne met de saus en de spiesjes.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 557 kcal
Eiwit: 30,3 gram
Koolhydraten: 59,4 gram
- waarvan suikers: 14,0 gram
Vet: 20,6 gram
Vezels: 5,8 gram
Zout: 1,3 gram
🇬🇧
CHICKEN SKEWERS WITH ZUCCHINI AND EGGPLANT
2 persons / 557 kcal per person
Ingredients:
- 1 medium onion
- 1 clove of garlic
- 2 tablespoons of olive oil
- 200 grams of diced tomatoes
- ½ tablespoon of dried Italian herbs
- 200 grams of chicken thighs
- ½ zucchini
- ½ eggplant
- 130 grams of penne
- pepper and salt
Preparation:
Chop the onion and finely chop the garlic. Heat ½ tbsp olive oil in a pan and fry the onion and half of the garlic for 3 minutes. Add the diced tomatoes and half of the Italian herbs. Bring to the boil and simmer gently over a low heat without a lid for 25 minutes to a thick sauce. Stir frequently. In the meantime, cut the chicken, zucchini and eggplant into ~ 2 cm cubes and thread them alternately on the skewers. Mix the rest of the oil with the rest of the garlic and Italian herbs. Heat the contact grill pan over high heat. Grill the skewers for 8-10 minutes. Brush them with the herb oil while grilling with the pastry brush. Season. In the meantime, cook the penne al dente according to the instructions on the package. Season the tomato sauce with pepper and salt if desired. Serve the penne with the sauce and skewers.
Nutritional value per person:
Energy: 557 kcal
Protein: 30.3 grams
Carbohydrates: 59.4 grams
- including sugars: 14.0 grams
Fat: 20.6 grams
Fiber: 5.8 grams
Salt: 1.3 grams
Bron: JUMBO Wat eten we vandaag / @max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties