HOLLANDSE GEHAKTSTOOF MET AARDAPPELPUREE / DUTCH MEAT STEW WITH POTATO PUREE

Bij dit gerecht heb je bij elke hap een andere stamppot, dit door de diversiteit aan groenten in de Hollandse roerbakmix. De groenten heeft ook nog een kleine ‘bite’.

Dit gerecht komt bij @jumbo ‘wat eten we vandaag’ vandaan, ik zag meerdere lekkere gerechten op het scherm. Ik ga daar vaker kijken.

🍽

Due to the diversity of vegetables in the Dutch stir-fry mix you have a different stew with every bite. The vegetables also have still a bite.

This dish comes from @jumbo ‘wat eten we vandaag’ (what are we eating today), I saw several tasty dishes on the screen. I go there more often.

πŸ‡³πŸ‡±

HOLLANDSE GEHAKTSTOOF MET AARDAPPELPUREE

 

2 personen / 484 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 35 gram tomatenpuree
  • 150 gram gekruid kipgehakt
  • 400 gram Hollandse roerbakmix
  • ¼ runderbouillonblokje
  • 100 gram ‘cottage cheese’
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in laagje water met zout in 15-17 minuten gaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de tomatenpuree 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 minuten. Schenk er 150 ml water bij en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en stoof in 10 minuten gaar zonder deksel. Houd bij afgieten van de aardappelen een kopje kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer er de helft van de ‘cottage cheese’ door en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de puree op een bord. Verdeel er de stoof en de rest van de ‘cottage cheese’ over.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 484 kcal

Eiwit: 25,4 gram

Koolhydraten: 48,5 gram

  • waarvan suikers: 11,4 gram

Vet: 19,0 gram

Vezels: 8,6 gram

Zout: 2,6 gram

HOLLANDSE GEHAKTSTOOF MET AARDAPPELPUREE
PDF – 942,3 KB 217 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

DUTCH MEAT STEW WITH POTATO PUREE

 

2 persons / 484 kcal per person

 

Ingredients:

  • 500 grams of floury potatoes
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 35 grams of tomato puree
  • 150 grams of seasoned minced chicken
  • 400 grams of Dutch stir-fry mix
  • ¼ beef stock cube
  • 100 grams of cottage cheese
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in a layer of water with salt for 15-17 minutes until tender. Heat the olive oil in a frying pan. Fry the tomato paste for 1 minute. Add the minced meat and fry loose. Add the stir-fry mix and bake for 3 minutes. Add 150 ml water and crumble the stock cube on top. Bring to the boil and simmer for 10 minutes without a lid. When draining the potatoes, keep a cup of the cooking water aside. Return the potatoes to the pan and mash with some cooking water into a smooth puree. Stir in half of the cottage cheese and season with pepper. Spoon the puree onto a plate. Divide the stew and the rest of the cottage cheese over it.

 

Nutritional value per person:

Energy: 484 kcal

Protein: 25.4 grams

Carbohydrates: 48.5 grams

  • including sugars: 11.4 grams

Fat: 19.0 grams

Fiber: 8.6 grams

Salt: 2.6 grams

DUTCH MEAT STEW WITH POTATO PUREE
PDF – 941,3 KB 226 downloads

Bron: JUMBO Wat eten we vandaag / @max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.