

Bij dit gerecht heb je bij elke hap een andere stamppot, dit door de diversiteit aan groenten in de Hollandse roerbakmix. De groenten heeft ook nog een kleine ‘bite’.
Dit gerecht komt bij @jumbo ‘wat eten we vandaag’ vandaan, ik zag meerdere lekkere gerechten op het scherm. Ik ga daar vaker kijken.
π½
Due to the diversity of vegetables in the Dutch stir-fry mix you have a different stew with every bite. The vegetables also have still a bite.
This dish comes from @jumbo ‘wat eten we vandaag’ (what are we eating today), I saw several tasty dishes on the screen. I go there more often.
π³π±
HOLLANDSE GEHAKTSTOOF MET AARDAPPELPUREE
2 personen / 484 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 35 gram tomatenpuree
- 150 gram gekruid kipgehakt
- 400 gram Hollandse roerbakmix
- ¼ runderbouillonblokje
- 100 gram ‘cottage cheese’
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in laagje water met zout in 15-17 minuten gaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de tomatenpuree 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 minuten. Schenk er 150 ml water bij en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en stoof in 10 minuten gaar zonder deksel. Houd bij afgieten van de aardappelen een kopje kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer er de helft van de ‘cottage cheese’ door en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de puree op een bord. Verdeel er de stoof en de rest van de ‘cottage cheese’ over.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 484 kcal
Eiwit: 25,4 gram
Koolhydraten: 48,5 gram
- waarvan suikers: 11,4 gram
Vet: 19,0 gram
Vezels: 8,6 gram
Zout: 2,6 gram
π¬π§
DUTCH MEAT STEW WITH POTATO PUREE
2 persons / 484 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potatoes
- 1 tablespoon of olive oil
- 35 grams of tomato puree
- 150 grams of seasoned minced chicken
- 400 grams of Dutch stir-fry mix
- ¼ beef stock cube
- 100 grams of cottage cheese
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes in a layer of water with salt for 15-17 minutes until tender. Heat the olive oil in a frying pan. Fry the tomato paste for 1 minute. Add the minced meat and fry loose. Add the stir-fry mix and bake for 3 minutes. Add 150 ml water and crumble the stock cube on top. Bring to the boil and simmer for 10 minutes without a lid. When draining the potatoes, keep a cup of the cooking water aside. Return the potatoes to the pan and mash with some cooking water into a smooth puree. Stir in half of the cottage cheese and season with pepper. Spoon the puree onto a plate. Divide the stew and the rest of the cottage cheese over it.
Nutritional value per person:
Energy: 484 kcal
Protein: 25.4 grams
Carbohydrates: 48.5 grams
- including sugars: 11.4 grams
Fat: 19.0 grams
Fiber: 8.6 grams
Salt: 2.6 grams
Bron: JUMBO Wat eten we vandaag / @max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties