

Ik was aan het kijken in mijn lijst op Instagram van opgeslagen recepten en daar kwam ik dit gerecht tegen geplaatst door @lowcarbchef.nl. Ik heb gelijk vrienden uitgenodigd om met ons hiervan te gaan genieten.
De auteur Quint Kames van heeft aangegeven: ‘Deze pittige maaltijd is super lekker, voedzaam en gezond. Daarnaast is het makkelijk om te maken en snel klaar. Met dit recept maak je binnen 20 minuten een gezonde maaltijd voor twee personen. De hete saus is het belangrijkste onderdeel van dit gerecht. De saus gemaakt van ui, knoflook, sojasaus, sambal, pindakaas en ketchup heeft een heerlijke pittige smaak. Het heeft iets weg van een pittige satésaus, maar dan zonder de overheersende pindasmaak. Naast de lekkere smaak zorgt de saus er ook voor dat de kip mals blijft. De pittige saus in combinatie met bloemkoolrijst en komkommer zorgt voor een perfecte balans tussen fris en pittig. Kortom een koolhydraatarm gerecht waar het hele gezin van kan genieten!’.
Dit verhaal klopt helemaal, zelf heb ik het gerecht ietsjes aangepast, anders kwam er in mijn koelkast weer een ander soort flesje ketchup te staan. Ook heb ik gewone suiker gebruikt i.p.v. zoetstof. We hebben met 4 man dit gerecht geproefd met alle de zelfde conclusie, heeeerlijk. De bloemkoolrijst, iets wat ik wel vaker gebruik is zo’n fijne vervanger van rijst.
🍽
I was looking at my list on Instagram of saved recipes and I came across this dish posted by @lowcarbchef.nl. I immediately invited friends to enjoy this with us.
The author Quint Kames of has stated: "This spicy meal is super tasty, nutritious and healthy. It is also easy to make and quickly ready. With this recipe you can make a healthy meal for two people within 20 minutes. The hot sauce is the most important part of this dish. The sauce made from onion, garlic, soy sauce, sambal, peanut butter and ketchup has a delicious spicy taste. It resembles a spicy satay sauce, but without the predominant peanut flavor. In addition to the delicious taste, the sauce also ensures that the chicken remains tender. The spicy sauce in combination with cauliflower rice and cucumber creates a perfect balance between fresh and spicy. In short, a low-carbohydrate dish that the whole family can enjoy! ".
This story is completely correct, I myself slightly adjusted the dish, otherwise there would be a different kind of bottle of ketchup in my fridge. I also used regular sugar instead of sweetener. We tasted this dish with 4 people with all the same conclusion, deliciousss. The cauliflower rice, something I often use, is such a nice substitute for rice.
🇳🇱
HETE KIP MET BLOEMKOOLRIJST
4 personen / 391 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram kipdijen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sambal oelek
- 4 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels water
- 800 gram bloemkoolrijst
- 2 komkommers
- 30 gram gefrituurde uitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels suiker
- zout
Bereiding:
Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Snijd de kipdijen in blokjes. Voeg de olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar en bruin. Voeg de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas, water en suiker toe aan de pan. Laat het de inhoud van de pan ca. 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat extra water toevoegen als de saus te dik wordt. Voeg naar smaak zout toe. Kook de bloemkoolrijst gaar volgens omschrijving op de verpakking. Snijd de komkommer in plakjes. Garneer met gefrituurde uitjes.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 391 kcal
Eiwit: 26,3 gram
Koolhydraten: 16,9 gram
- waarvan suikers: 7,4 gram
Vet: 22,5 gram
Vezels: 5,4 gram
Zout: 2,9 gram
🇬🇧
HOT CHICKEN WITH CAULIFLOWER RICE
4 persons / 391 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of chicken thighs
- 1 onion
- 2 cloves of garlic
- 6 tablespoons of ketchup
- 4 tablespoons of soy sauce
- 2 teaspoons of sambal
- 4 tablespoons of peanut butter
- 4 tablespoons of water
- 800 grams of cauliflower rice
- 2 cucumbers
- 30 grams of fried onions
- 1 tablespoon of olive oil
- 2 teaspoons of sugar
- salt
Preparation:
Cut the onion into small pieces on a cutting board and crush the garlic. Cut the chicken thighs into cubes. Add the olive oil to a frying pan and fry the onion and garlic in it. After about 2 minutes, add the chicken cubes and fry them until done and brown. Add the ketchup, soy sauce, sambal, peanut butter, water and sugar to the pan. Let the contents of the pan simmer for about 5 minutes, until the sauce has thickened. Add some extra water if the sauce becomes too thick. Add salt to taste. Cook the cauliflower rice according to the description on the package. Slice the cucumber. Garnish with fried onions.
Nutritional value per person:
Energy: 391 kcal
Protein: 26.3 grams
Carbohydrates: 16.9 grams
- including sugars: 7.4 grams
Fat: 22.5 grams
Fiber: 5.4 grams
Salt: 2.9 grams
Bron: www.lowcarbchef.nl / @lowcabchef.nl (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties