THAISE KIPCURRY MET AUBERGINE EN SPERZIEBONEN / THAI CHICKEN CURRY WITH EGGPLANT AND GREEN BEANS

Hoi allemaal, zoals beloofd daar ben ik weer met een nieuw recept.

Mijn laatste gerecht heb ik 3 weken geleden voor jullie uitgewerkt dat was de overheerlijke spinazieflensje. Vandaag heb ik voor jullie de Thaise kipcurry gemaakt en uitgewerkt. Een goed gerecht om mee te starten. Deze was super kruidig en smaakvol.

🍽

Hi everyone, as promised I am back with a new recipe.

My last dish I prepared for you 3 weeks ago, it was the delicious spinach pancake. Today I made and prepared the Thai chicken curry for you. A good dish to start with. This one was super spicy and flavorful.

🇳🇱

THAISE KIPCURRY MET AUBERGINE EN SPERZIEBONEN

 

2 personen  / 572 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram witte rijst
  • ½ ui
  • ½ aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 180 gram Thaise kipfiletblokjes
  • 50 gram boemboe groene curry
  • 100 ml kokosmelk
  • 110 gram zeer fijne sperziebonen (Bonduelle, uitgelekt)

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 minuten mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 minuten. Schep de boemboe en kokosmelk erdoor. Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 minuten op lage temperatuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 572 kcal

Eiwit: 30,3 gram

Koolhydraten: 59,4 gram

  • waarvan suikers: 5,9 gram

Vet: 22,5 gram

Vezels: 4,2 gram

Zout: 1,2 gram

THAISE KIPCURRY MET AUBERGINE EN SPERZIEBONEN
PDF – 951,1 KB 212 downloads

🇬🇧

THAI CHICKEN CURRY WITH EGGPLANT AND GREEN BEANS

 

2 persons / 572 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of white rice
  • ½ onion
  • ½ eggplant
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 180 grams of Thai chicken fillet cubes
  • 50 grams of green curry mix
  • 100 ml coconut milk
  • 110 grams of very fine green beans (Bonduelle, drained)

 

Preparation:

Cook the rice according to the directions on the package. Meanwhile, coarsely chop the onion and cut the eggplant into cubes. Heat the oil in a frying pan and fry the onion for 1 minute. Add the chicken breast cubes and fry for 3-4 minutes. Add the eggplant and cook for another 3 minutes. Spoon through the green curry and coconut milk. Add the green beans and put the lid on the pan. Stew the curry on low heat for 7-8 minutes. Season with pepper and salt if desired. Spoon the rice into bowls and divide the chicken curry on top.

 

Nutritional value per person:

Energy: 572 kcal

Protein: 30.3 grams

Carbohydrates: 59.4 grams

  • including sugars: 5.9 grams

Fat: 22.5 grams

Fiber: 4.2 grams

Salt: 1.2 grams

THAI CHICKEN CURRY WITH EGGPLANT AND GREEN BEANS
PDF – 951,4 KB 211 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2010 week 34-35

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb