KIPSATÉ MET MIHOEN EN ANANAS / CHICKEN SATAY WITH NOODLES AND PINEAPPLE

Vandaag een gerecht waar we een conclusie aan hebben gegeven van lekker maar niet bijzonder.

Deze schotel kan zekers ook vegetarisch gegeten worden. De mihoen mix is lekker, het zoete van de ananas in gevecht met het scherpe van de rode peper.

🍽

Today a dish where we have given a conclusion of tasty but not special.

This dish can certainly also be eaten vegetarian. The noodle mix is tasty, the sweetness of the pineapple in battle with the sharpness of the red pepper.

🇳🇱

KIPSATÉ MET MIHOEN EN ANANAS

 

2 personen / 586 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram gesneden spitskool
  • 140 gram verse ananas stukjes
  • 160 gram gemarineerde kipsaté blokjes
  • 70 gram Javaanse satésaus Conimex
  • 125 gram mihoen
  • ½ eetlepel olie
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 7 gram koriander Darégal (diepvries)
  • peper en zout

 

Bereiding:

Saté rijgen aan een satéprikkers. Contactgrill of grillplaat voorverwarmen op hoogste stand grilplaat. Rode peper in lengte halveren en pitjes verwijderen. Peper in smalle boogjes snijden. Knoflook fijn snijden. Ananas laten uitlekken en in kleinere stukjes snijden. Saté rondom in 6-8 minuten bruin en gaar grillen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen mihoen koken volgens aanwijzingen op verpakking. Olie in wok verhitten. Hierin rode peper, knoflook, kool en ananas met kerriepoeder 4 minuten roerbakken. Mihoen en koriander erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Mihoen over 2 borden verdelen. Saté erop leggen. Saus erover schenken.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 586 kcal

Eiwit: 29,0 gram

Koolhydraten: 81,1 gram

  • waarvan suikers: 23,0 gram

Vet: 15,4 gram

Vezels: 7,1 gram

Zout: 3,0 gram

KIPSATE MET MIHOEN EN ANANAS
PDF – 969,9 KB 193 downloads

🇬🇧

CHICKEN SATAY WITH NOODLES AND PINEAPPLE

 

2 persons / 586 kcal per person

 

Ingredients

  • ½ red pepper
  • 1 clove of garlic
  • 200 grams of sliced ​​pointed cabbage
  • 140 grams of fresh pineapple chunks
  • 160 grams of marinated chicken satay cubes
  • 70 grams Javanese satay sauce Conimex
  • 125 grams of noodles
  • ½ tablespoon of oil
  • ½ teaspoon of curry powder
  • 7 grams of coriander Darégal (frozen)
  • pepper and salt

 

Preparation:

Thread satay on a skewer. Preheat the contact grill or grill plate to the highest setting on the grill plate. Halve the red pepper and remove the seeds. Cut the pepper into small bows. Finely chop the garlic. Drain pineapple and cut into smaller pieces. Brown the satay all over in 6-8 minutes and grill until tender. Heat satay sauce according to package directions. In the meantime, cook noodles according to package directions. Heat oil in a wok. Stir fry red pepper, garlic, cabbage and pineapple with curry powder for 4 minutes. Toss in rice noodles and coriander. Add salt and pepper to taste. Divide noodles over 2 plates. Place satay on top. Pour sauce over it.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 586 kcal

Protein: 29.0 grams

Carbohydrates: 81.1 grams

  • including sugars: 23.0 grams

Fat: 15.4 grams

Fiber: 7.1 grams

Salt: 3.0 grams

CHICKEN SATAY WITH NOODLES AND PINEAPPLE
PDF – 968,5 KB 189 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2008 week 18-19

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.