

Vandaag een gerecht wat ik wel vaker langs heb zien komen op Instagram maar bij de mede foodblogger Ellis met haar account @ovenfeest heb ik het gerecht opgeslagen en verder uitgewerkt zodat het valt binnen mijn max600kcal.
Zelf zei ze het volgende bij het gerecht: “Mijn favoriete chips is ‘Doritos nacho cheese’. En nu mag ik het zomaar als hoofdgerecht eten! Hoe leuk is dat? Ik heb de chips verwerkt in een ovenschotel met ‘pulled chicken’ en dat smaakte heerlijk😋”
Het smaakte ook super lekker, heerlijk af en toe het scherpe van de jalapeño peper en dan weer wat zoet van de avocado. Hoef je je niet aan de kcal-en te houden dan past hier ook nog wel een lekker frisse salade bij. Maar voor mij was dit gerecht meer als genoeg.
Ik heb het gerecht gemaakt in 1-persoons ovenschaaltjes, maar kan natuurlijk ook in 1 schaal gemaakt worden.
🍽
Today a dish that I have seen more often on Instagram but with the fellow food blogger Ellis with her account @ovenfeest I have saved the dish and worked it out so that it falls within my max600kcal.
She herself said the following with the dish: "My favorite chips are Doritos nacho cheese. And now I can just eat it as a main course! How nice is that? I processed the chips in an oven dish with pulled chicken and it tasted delicious😋 ”
It was really tasteful, delicious the occasional sharpness of the jalapeño pepper and then some sweetness of the avocado. If you do not have to stick to the calories a nice fresh salad also fits in here. But for me, this dish was more than enough.
I made the dish in 1-person oven dishes, but can of course also be made in 1 dish.
🇳🇱
PULLED CHICKEN - NACHO CHEESE OVENSCHOTEL
2 personen / 592 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 150 gram kipdijen
- 1 bouillonblokje
- 90 gram ‘Doritos nacho cheese’
- 1 avocado
- 1 eetlepel jalapeño peper fijngesneden
- ½ theelepel paprikapoeder
- 200 g tomatenblokjes
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 50 gram maïs
- 2 eetlepels crème fraîche
- 35 gram geraspte oude kaas 48+
- 1 lente-uitjes in ringen
- peper en zout
Bereiding:
Breng water aan de kook en los de bouillonblokjes op. Kook de kipdijen in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en trek het vlees met een vork los. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalotje en snijd de knoflook fijn. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd dit in blokjes. Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en de jalapeño peper toe, bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe breng aan de kook en breng op smaak met de paprikapoeder. Laat de maïs even meekoken en voeg tenslotte de kip toe. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de nacho chips en schep hier de helft van de kiptomaatsaus op. Verdeel de helft van de crème fraîche en de avocado erover. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten saus, crème fraîche en de avocado. Bedek af met de overige helft van nacho chips en daarna de geraspte kaas. Zet de schotel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Snijd de lente-ui in ringen en garneer dit over het gerecht.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 592 kcal
Eiwit: 24,5 gram
Koolhydraten: 38,4 gram
- waarvan suikers: 7,6 gram
Vet: 34,8 gram
Vezels: 6,5 gram
Zout: 2,3 gram
🇬🇧
PULLED CHICKEN - NACHO CHEESE OVEN DISH
2 persons / 592 kcal per person
Ingredients:
- 150 grams of chicken thighs
- 1 stock cube
- 90 grams of Doritos nacho cheese
- 1 avocado
- 1 tablespoon of jalapeño pepper chopped
- ½ teaspoon of paprika
- 200 g of diced tomatoes
- 1 shallot
- 1 clove of garlic
- 50 grams of corn
- 2 tablespoons of crème fraiche
- 35 grams of grated aged cheese 48+
- 1 spring onions in rings
- pepper and salt
Preparation:
Bring water to a boil and dissolve the stock cubes. Cook the chicken thighs for about 20 minutes. Let them cool and pull the meat off with a fork. Season the meat with salt and pepper. Chop meanwhile the shallot and finely chop the garlic. Scoop out the flesh of the avocado and cut it into cubes. Fry the onion until translucent. Add the garlic and the jalapeño pepper, fry briefly. Then add the tomato cubes and bring to the boil and season with the paprika. Let the corn cook for a while and finally add the chicken. Cover the bottom of a baking dish with half of the nacho chips and scoop half of the chicken tomato sauce on top. Divide half of the crème fraiche and the avocado over it. Repeat with the other half of the sauce, crème fraiche and avocado. Cover with the remaining half of nacho chips and then the grated cheese. Place the dish in a preheated oven at 180 °C for approx. 15 minutes. Cut the spring onions into rings and garnish over the dish.
Nutritional value per portion:
Energy: 592 kcal
Protein: 24.5 grams
Carbohydrates: 38.4 grams
- including sugars: 7.6 grams
Fat: 24.8 grams
Fiber: 6.5 grams
Salt: 2.3 grams
Bron: @ovenfeest (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties