KIPSHOARMA-OVENSCHOTEL / CHICKEN SHAWARMA OVENDISH .

Wat een feest dit gerecht zeg, heerlijk.

Ik zocht een gerecht waarmee ik de andere helft van de kipshoarma in kon verwerken en kwam op dit gerecht uit. Ik heb het originele gerecht wel aangepast, maar dit eindresultaat is ook echt heerlijk. Voor herhaling vatbaar.

🍽

What a celebration this dish says, delicious.

I was looking for a dish with which I could process the other half of the chicken shawarma and came up with this dish. I have adapted the original dish, but this end result is really delicious. Worth repeating

KIPSHOARMA-OVENSCHOTEL

 

2 personen / 586 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 200 gram kipshoarmareepjes
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 1 middelgroot ei
  • 62 gram verse slagroom
  • 75 gram geraspte oude Goudse kaas 48+
  • ongezouten roomboter
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in blokjes en de courgette in dunne plakken. Verhit een koekenpan en bak de shoarmareepjes in 5 minuten bruin. Bak de paprika 1 minuut mee. Vet een ovenschaal in met de boter. Verdeel de helft van de aardappelplakjes en de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel het shoarmavlees en de paprika erover. Leg vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en de courgette erop. Bestrooi met peper en zout. Klop het ei los met de slagroom, zout en peper. Schenk dit roommengsel over de aardappel en courgette. Strooi kaas erover. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 35 minuten goudbruin worden.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie:

586 kcal

Eiwit:

36.3 gram

Koolhydraten:

31,4 gram

-   waarvan suikers:

13,1 gram

Vet:

30,3 gram

Vezels:

4,8 gram

Zout:

2,7 gram

KIPSHOARMA OVENSCHOTEL
PDF – 920,5 KB 206 downloads

🇬🇧

CHICKEN-SHAWARMA OVENDISH

 

2 persons / 586 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 red bell pepper
  • 1 zucchini
  • 200 grams of chicken shawarma strips
  • 200 grams of potato slices
  • 1 medium egg
  • 62 grams of fresh whipped cream
  • 75 grams of grated old Gouda cheese 48+
  • unsalted butter
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 ºC. Cut the bell pepper into cubes and the zucchini into thin slices. Heat a frying pan and fry the shawarma strips in 5 minutes brown. Fry the bell pepper for 1 minute. Grease an oven dish with the butter. Divide half of the potato slices and half of the zucchini slices in a shingle on the bottom of the baking dish and sprinkle with salt and pepper. Divide the shawarma meat and the bell pepper over it. Then put the rest of the potato slices and the zucchini on it. Sprinkle with salt and pepper. Beat the egg with the whipped cream, salt and pepper. Pour this cream mixture over the potato and zucchini. Sprinkle cheese over it. Place the dish in the middle of the oven and let it turn golden brown in 35 minutes.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 586 kcal

Protein: 36.3 grams

Carbohydrates: 31.4 grams

  • including sugars: 13.1 grams

Fat: 30.3 grams

Fiber: 4.8 grams

Salt: 2.7 grams

CHICKEN SHAWARMA OVENDISH
PDF – 923,3 KB 199 downloads

Bron: AH Allerhande receptenkaart 2004 week 30-31

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.