

🇳🇱
PITTIGE KIP-BROCCOLI
2 personen / 550 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 ml kokosmelk
- 150 ml kraanwater
- 150 gram (pandan) rijst
- 200 gram kippendij
- ½ rode ui
- 250 gram broccoli
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- ½ theelepel chilipoeder
Bereiding:
Breng de kokosmelk met het water en zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in x minuten gaar (kijk op de verpakking voor kooktijd). Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes. Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin. Bak de ui 1 min. Mee. Voeg de broccoli en bak deze al omscheppend in 7-8 min. knapperig gaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe. Breng de kipfilet met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder.
🇬🇧
SPICY CHICKEN-BROCCOLI
2 persons / 550 kcal per portions
Ingredients:
- 200 ml coconut milk
- 150 ml tap water
- 150 gram (pandan) rice
- 200 gram chicken thigh
- ½ red onion
- 250 gram broccoli
- 1 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon salt soy sauce
- ¼ teaspoon chili powder
Instructions:
Bring the coconut milk with the tap water and flavor with some salt. Add the rice and cook it for x minutes until done (see package of the product for the time of cooking). Cut the chicken thigh into cubes, chop the onion and separate the broccoli head into small florets. Heat the oil in a wok and brown the chicken cubes on each side. Add the onion and cook for 1 minute. Add the broccoli and stir-fry for 7-8 minutes, add some water if needed. Season the chicken-broccoli with soy sauce and chili powder.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties