KIP KETJAP MET RIJST / CHICKEN SOY SAUCE WITH RICE

Jeetje wat was dat lekker.
Binnen 15 minuten zet je dit heerlijke gerecht op tafel. Heerlijk pittig maar ook weer zoet. De verhouding van beide smaken is voor mij in dit recept precies goed.  Een echte aanrader dus.
🍽

Gosh how delicious that was.

You can put this delicious dish on the table within 15 minutes. Wonderfully spicy but also sweet. The ratio of both tastes is just right for me in this recipe. Highly recommended.

 

πŸ‡³πŸ‡±

KIP KETJAP MET RIJST

 

2 personen  / 590 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram witte rijst
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel sambal oelek
  • ½ eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ ui
  • 150 gram kippendij
  • 1½ eetlepel zonnebloemolie
  • 1½ eetlepel ongezouten pinda's

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de omschrijving op de verpakking. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip en de ui 3 minuten. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de sambal, suiker en ketjap toe. Roerbak nog 3 minuten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in  halve ringen. Serveer de kip ketjap met rijst en bestrooi met de rode peper en de pinda's.

 

πŸ‡¬πŸ‡§

CHICKEN SOY SAUCE WITH RICE

 

2 persons / 590 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 150 grams white rice
  • ½ red pepper
  • 1 clove of garlic
  • ½ teaspoon sambal oelek
  • ½ tablespoon of granulated sugar
  • 2 tablespoons soy sauce
  • ½ onion
  • 150 g chicken thighs
  • 1½ tablespoons sunflower oil
  • 1½ tablespoons unsalted peanuts

 

Preparation: 

Boil the rice following the instructions on the packaging. Chop the onion and garlic and cut the chicken into strips. Heat the oil in a wok. Stir-fry the chicken and the onion for 3 minutes. Add the garlic, sambal, sugar and soy sauce to the chicken and stir-fry 3 minutes more. Halve the red pepper lengthwise and remove the seeds with a sharp knife. Cut the pepper into rings. Serve the chicken soy sauce with the rice. Sprinkle the red pepper and the peanuts over the dish.

 

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.