THAISE MIE MET KIP, SPERZIEBONEN & AUBERGINE /THAI NOODLE WITH CHICKEN, GREEN BEANS & EGGPLANT

Dit is een rijk met groenten gevulde Thaise roerbak-schotel en dan ook nog eens lekker pittig.

Ik heb de schotel bestrooid met peterselie bestrooid, dit aangezien ik de smaak van koriander niet lekker vind. Maar eigenlijk hoort dat er natuurlijk wel op.

🍽

This a rich vegetable-filled Thai stir-fry dish and also nice spicy.

I sprinkled the dish with parsley, this because I do not like the taste of coriander. But normally you use coriander.

 

🇳🇱

THAISE MIE MET KIP, SPERZIEBONEN & AUBERGINE

 

2 personen / 578 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram roerbak-mie (Honig)
  • 200 gram kippendijen
  • 1 rode ui
  • ½ aubergine
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 1 eetlepel olie
  • 60 ml Thai Sweet Chili (Amoy)
  • 7½ gram peterselie of koriander

 

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 minuten beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut. Voeg de kip toe en bak in 3 minuten bruin. Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 minuten. Voeg de mie, sperziebonen en wok-saus toe en roerbak nog 2 minuut. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie of koriander grof. Verdeel de mie roerbak over borden en bestrooi met de peterselie of koriander.

 

🇬🇧

THAI NOODLE WITH CHICKEN, GREEN BEANS & EGGPLANT

 

2 persons / 578 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 150 grams stir-fry noodles (Honig)
  • 200 grams chicken thighs
  • 1 red onion
  • ½ eggplant
  • 200 grams broken green beans
  • 1 tablespoon oil
  • 60 ml Thai Sweet Chili (Amoy)
  • 7½ grams of parsley or coriander

 

Preparation:

Chop the onion. Cut the chicken thighs and eggplant into cubes. Boil the green beans in water with salt until al dente in 8 minutes. Cook the noodles according to the instructions on the package. Heat the oil in a wok and fry the onion for 1 minute. Add the chicken and fry for 3 minutes. Add the eggplant to the chicken and fry for another 4 minutes. Add the noodles, green beans and wok sauce and stir fry 2 minute more. Season with pepper. Coarsely chop the parsley or coriander. Divide the noodle stir-fry on plates and sprinkle with the parsley or coriander.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.