SPINAZIESTAMPPOT MET KIPPENDIJ / SPINACH STEW WITH CHICKEN THIGHS

Het is dan wel geen echte winter, maar ik dacht een stamppot gaat er altijd wel in. Deze keer gekozen voor eentje met spinazie met als toevoeging geschaafde amandelen. Deze amandelen geven een heerlijk ‘crunchy taste’ aan het gerecht.    

🍽

It is not a real winter at this moment, but I thought preparing a stew is always possible to do. This time the option was a stew with spinach and an addition of shaved almonds. These almonds give the dish a delicious crunchy taste.

 

 🇳🇱

SPINAZIESTAMPPOT MET KIPPENDIJ

 

2 personen / 575 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappel
  • ½ grote ui
  • 225 gram diepvries spinazie
  • 12 gram ongezouten roomboter
  • ½ eetlepel pittige kerriepoeder
  • 200 gram kippendijen
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 60 ml crème fraîche

 

Bereiding:

Schil, indien nodig, de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet. Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 minuut mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kip in 10 minuten rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het ui-mengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree. Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kippendijen in plakjes. Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.

 

🇬🇧

SPINACH STEW WITH CHICKEN THIGHS

 

2 persons / 575 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 400 grams floury potato
  • ½ large onion
  • 225 grams frozen spinach
  • 12 grams unsalted butter
  • ½ tablespoon spicy curry powder
  • 200 grams chicken thighs
  • 25 grams almond shavings
  • 60 ml crème fraiche

 

Preparation:

Peel, if necessary, the potatoes and cut into pieces. Chop the onion. Boil the potatoes for approx. 15 minutes. Let the spinach thaw on a low heat and, once the spinach has thawed, let it leak out in a colander. Fry the onion until glassy in the butter, fry the curry powder for 1 minute. Rub the chicken fillets with salt and pepper and place it between the onion. Bake the chicken for 10 minutes until brown and tender. Roast the almonds shavings golden brown in a dry frying pan. Drain the potatoes and mash with the crème fraiche to a puree. Mix the onion mixture with the cooking fat and half of the almond shavings into the puree. Spoon the spinach in parts by puree. Season with salt and pepper. Slice the chicken thighs. Divide the stew over the plates and place the chicken slices on it. Garnish with the rest of the almond shavings.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.